Εγκυμοσύνη: Δείτε πόσο χαμηλή ή πόσο υψηλή είναι η χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) ανάλογα με την ημέρα σύλληψης

Αν το τεστ εγκυμοσύνης βγείτε θετικό, τότε το επόμενο βήμα σας θα πρέπει να είναι στο μικροβιολόγο προκειμένου να μετρήσετε την χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) στον αίμα σας. Συνήθως, η επίσκεψη στον μικροβιολόγο επαναλαμβάνεται, ύστερα από συμβουλή του γυναικολόγου, μερικές φορές ακόμη, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η τιμή της χοριακής αυξάνεται με φυσιολογικό ρυθμό.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν οι τιμές της χοριακής είναι φυσιολογικές, δηλαδή αν είναι πολύ χαμηλές ή αν είναι πολύ υψηλές σε σχέση με την ηλικία της κύησης και σε σχέση με τον μέσο όρο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν μερικές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε αν η τιμή της χοριακής, η καμπύλη και ο ρυθμός αύξησης της χοριακής είναι μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Δείτε που βρίσκονται οι δικές σας τιμές χοριακής (από την ημέρα της ωορηξίας) σε σχέση με το μέσο όρο. Πατήστε Εδώ 
Η παρακάτω εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται δύο τιμές χοριακής καθώς και τις ημέρες που πέρασαν από την ημέρα της ωορηξίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε αυτές τις τιμές γραφικά πάνω στην καμπύλη της χοριακής. Στην καμπύλη, παρουσιάζονται οι χαμηλότερες φυσιολογικές τιμές χοριακής, οι υψηλότερες τιμές χοριακής και οι μέσες τιμές χοριακής, καθώς και ο ρυθμός αύξησης της ορμόνης. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται τιμές χοριακής μέχρι της 28η ημέρα μετά την ωοληψία. Θεωρητικά, μετά από αυτό το στάδιο η παρακολούθηση πρέπει να γίνεται με υπερηχογραφικό έλεγχο.

Παράδειγμα Α:
Τιμή Χοριακής = 189 (17 ήμερες μετά την ωορηξία)
Τιμή Χοριακής = 644 (72 ώρες μετά την προηγούμενη χοριακή)


Παράδειγμα Β:
Τιμή Χοριακής = 29 (15 ήμερες μετά την ωορηξία)
Τιμή Χοριακής = 82 (48 ώρες μετά την προηγούμενη χοριακή)



Πατήστε εδώ για να δείτε που βρίσκεται οι δικές σας τιμές χοριακής γοναδοτροπίνης και για να δείτε γραφικά:
- Την καμπύλη της χοριακής
- Το ρυθμό αύξησης της χοριακής
- Τις χαμηλότερες φυσιολογικές τιμές χοριακής
- Τις υψηλότερες φυσιολογικές τιμές χοριακής


Σχόλια