Ζυμαρικά με κοκκινιστό μπρόκολο


Υλικά

  • 250γρ ζυμαρικά (βίδες, πέννες, κλπ)
  • Ένα μπρόκολο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 κουταλιές σούπας σάλτα ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί ή ρετσίνα
  • Μαϊντανό ή/και κρεμμυδάκι φρέσκο ή/και άνηθο 
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, ρίγανη



Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο. Κόψτε το μπρόκολο σε μικτά κομμάτια και τσιγαρίστε το για 5 λεπτά στο τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τσιγαρίστε μαζί με το μπρόκολο για 1 ακόμα λεπτό
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το κρασί ή τη ρετσίνα και ανακατέψτε καλά, να ανακατευτούν τα υλικά.
Προσθέστε αλάτι και ρίγανη.
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου (μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, οπότε μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω χρόνο)

Σε μια κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά. Σουρώστε και ανακατέψτε με το κοκκινιστό μπρόκολο. Προσθέστε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό ή/και τον άνηθο ή/και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου