Μπρόκολο στο φούρνο με σκόρδο

Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε μπρόκολο ρομανέσκο. Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κοινό μπρόκολο

Υλικά:
  • Τις κορυφές ενός μπρόκολου
  • 1-3 σκελίδες σκόρδου (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Μισό λεμόνο



Εκτέλεση
Τοποθετήστε τις κορυφές του μπρόκολου σε ένα μπόλ. Ψιλοκόψτε  καλά τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε τις στο μπρόκολο. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά, να ανακατευθούν οι γεύσεις μεταξύ τους. 
Βάλτε τα υλικά σε ένα μικρό ταψί (η και σε αλουμινόχαρτο). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. 
Βγάλτε το μπρόκολο από το φούρνο και περιχύστε με το λεμόνι. Το μπρόκολο είναι τραγανό, πολύ νόστιμο και σε μερικά σημεία έχει πάρει μια καφέ απόχρωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου