Σαλάτα με αμάρανθο

αμάρανθος, χορτοφαγική συνταγή, συνταγή με αμάρανθο
Σαλάτα με αμάρανθο
Υλικά
- Μία κούπα αμάρανθο
- Ελιές (περίπου 20)
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (και/ η μαϊντανό)
- Λεμόνι, ελαιόλαδο
- Αλάτι, ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά

Βήμα 1. Βράστε τον αμάρανθο
Βάλτε μια κούπα αμάρανθο σε μια κατσαρόλα με δύο κούπες νερό. Προσθέστε αλάτι. Αφού πάρει βράση το νερό, αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 15 λεπτά (μέχρι να απορροφήσει το νερό).

Βήμα 2. Ανακατέψτε τα υλικά
Μόλις απορροφήσει όλο το νερό ο αμάρανθος βγάλτε τον από την κατσαρόλα και βάλτε τον σε ένα μπολ. Προσθέστε τις ελιές (χωρίς κουκούτσι), το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λάδι, το λεμόνι, προσθέστε ρίγανη ή άλλα μπαχαρικά και ανακατέψτε.

Σχόλια

  1. και στο άρθρο με τον αμάρανθο και η διατροφική αξία του βρήκα κάποια ακόμα που με βοήθησαν για το πρόβλημα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου