Μπιφτέκια από κεχρί: ψημένα στο φούρνο

χορτοφαγικά μπιφτέκια, νηστίσιμα μπιφτέκια, συνταγή κεχρί,
Υλικά

  • 1 κούπα κεχρί
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι η/και μαϊντανό
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά (ή τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
Στάδιο Α: Βράστε το κεχρί 
Βάλτε στην κατσαρόλα μία κούπα κεχρί με δύο κούπες νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε το κεχρί να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-30  λεπτά μέχρι να πιει το νερό του. 

Στάδιο Β: Ανακατέψτε τα υλικά
Χτυπήστε στο multi / ή στο blenter/ ή στο χέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και το βρασμένο κεχρί. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπώλ. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανια, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 

Στάδιο Γ: Πλάστε το μείγμα σε μπιφτέκια και ψήστε στο φούρνο
Το μείγμα με το κεχρί είναι πολύ εύπλαστο. Αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα μπιφτέκια. Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτάκια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου