Βαφή μαλλιών με Χέννα: Οδηγός επιτυχίας

Η χέννα είναι ένα καταπληκτικό φυτικό προϊόν (βότανο) που μπορεί να βάψει τα μαλλιά με φυσικό τρόπο, ακόμα και να καλύψει τα λευκά μαλλιά. Όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία αλλά  κάνει τα μαλλιά σας απαλότερα, ευκολοχτένιστα, λαμπερά, δυνατά και πλούσια.

Παρόλο όμως που η χέννα έχει πολλά πλεονεκτήματα, οι περισσότεροι άνθρωποι που επιχειρούν να βάψουν τα μαλλιά τους αποτυγχάνουν. Άλλοι πάλι δεν τολμούν να δοκιμάζουν διότι έχουν ακούσει ή διαβάσει για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της χέννας.

Όμως η χέννα είναι ασφαλής (εφόσον είναι φυσική, χωρίς πρόσθετες χημικές ουσίες και μέταλλα) και μπορεί να βάψει ακόμα και τα λευκά μαλλιά. Είναι επίσης ασφαλής ακόμα και για έγκυες γυναίκες.


Τι κάνετε λάθος και δεν μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με χέννα;
Δύο είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες αποτυχίας:
  • Αίτιο1: Δεν ακολουθείτε τη σωστή διαδικασία (χρόνοι αναμονής, ανάμιξη με όξινο υγρό, κλπ)
  • Αίτιο 2: Η χέννα δεν είναι καλής ποιότητας (είναι χοντρόκοκκη, πολύ παλιά, κλπ)

Ποιά είναι η σωστή διαδικασία Βαφής ;
Αν ακολουθήσετε ακριβώς τη διαδικασία που περιγράφετε παρακάτω, τότε θα καταφέρετε να καλύψετε ακόμα και τα λευκά μαλλιά. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η καθαρή χέννα, αν δεν ανακατευτεί με κανένα άλλο βότανο, μπορεί να βάψει τα μαλλιά κόκκινα. Όποτε για να βαψετε τα μαλλιά σας κόκκινα θα χρειαστείτε μόνο σκόνη χέννας. 

Βήμα 1: Βάλτε μια ποσότητα χέννας σε ένα μπολ (κεραμικό ή γυάλινο).
Η ποσότητα που θα βάλετε εξαρτάται απο την πυκνότητα και το μήκος των μαλλιών σας. Στη φωτογραφία, βάλαμε μια μικρή ποσότητα (μια κουταλιά) για πειραματισμό και βάψιμο μόνο των ριζών. Αν θέλετε να βάψετε όλα τα μαλλιά σας θα πρέπει να βάλετε περισσότερη ποσότητα.


Βήμα 2: Ανακατέψτε τη χέννα με χυμό λεμονιού.
Για να απελευθερωθεί η χρωστική ουσία της χέννας, χρειάζεται να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όξινο περιβάλλον. Για αυτό η καθαρή σκόνη χέννας θα πρέπει να ανακατευθεί με χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού), δηλαδή με ένα όξινο υγρό (όχι με νερό ή γιαούρτι).


Οπότε, προσθέστε στην σκόνη, χυμό φρεσκοστυμμένου λεμονιού και ανακατέψτε καλά ώστε το μείγμα να γίνει λασπώδες. Αντί για φρέσκο λεμόνι, μπορείτε να προσθέσετε και συσκευασμένο χυμό λεμονιού, αρκεί να είναι 100% φυσικός χυμός. 





Βήμα 3: Αφήστε τη χέννα μέσα στο λεμόνι για 12-24 ώρες.
Σκεπάστε το μείγμα με μια ζελατίνα και αφήστε το 12-24 ώρες, προκειμένου η χέννα να μπορέσει να απελευθερώσει την χρωστική της ουσία.



Βήμα 4: Απλώστε τη χέννα στα μαλλιά σας. 
Αφού περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, η χέννα είναι έτοιμη για απευθείας εφαρμογή. Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι φρέσκο-λουσμένα και πολύ καλά σκουπισμένα (στεγνά ή σχεδόν στεγνά). Μπορούν να είναι λουσμένα και από την προηγούμενη ημέρα, αλλά δεν θα πρέπει να έχουν κατάλοιπα (ζελέ, λακ, κλπ). Με ένα μεγάλο πινέλο ή με τα χέρια σας (φορώντας γάντια) αρχίστε να απλώνετε τη χέννα στα μαλλιά σας. Ξεκινήστε απο τα κατώτερα στρώματα και προχωρήστε προς τα επιφανειακά μαλλιά.
Η χέννα είναι παχύρευστη και δεν μπορεί να διαπεράσει εύκολα τις τούφες των μαλλιών. Για αυτό θα πρέπει να απλώσετε μεγάλη ποσότητα χέννας και σε κάθε τούφα μαλλιών.Μια πρακτική λύση για να μην λερώσετε παντού τον τόπο με χέννα είναι να μπείτε μέσα στην μπανιέρα. Επίσης θα πρέπει να φοράτε γάντια.

Βήμα 5: Σκεπάστε τα μαλλιά σας με ζελατίνα.
Μαζέψτε τα μαλλιά σας και σκεπάστε τα με μια ζελατίνα. Πολύ πρακτική είναι η ζελατίνα κουζίνας. Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι και να καλύψτε το κεφάλι σας απο μπροστά προς τα πισω και στη συνέχεια ένα δεύτερο κομμάτι και καλύψτε το κεφάλι σας από πίσω προς τα εμπρός. Πάνω απο τη ζελατίνα, μπορείτε να τυλίξτε μια πετσέτα ή ένα μαντήλι ώστε να αναπτυχθεί υψηλότερη θερμοκρασία στα μαλλιά. Η θερμότητα κάνει πιο δραστική τη χέννα, οπότε προαιρετικά και κατά διαστήματα μπορείτε να θερμαίνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι.

Βήμα 6: Περιμένετε από 2 έως 5 ώρες
Η χέννα δυστυχώς πρέπει να μείνει αρκετή ώρα πάνω στα μαλλιά σας προκειμένου να δράσει. Θα πρέπει να πειραματιστείτε αρκετές φορές για να διαπιστώσετε πιο είναι το καλυτερο χρονικό διάστημα αναμονής για τα δικά σας μαλλιά.

Βήμα 7: Ξεβγάλτε με νερό. 
Η χέννα θέλει αρκετό νερό, προκειμένου να απομακρυνθεί απο τα μαλλιά σας. Δε χρειάζεται να λουστείτε με σαμπουάν και καλυτερα να το αποφύγετε γιατι το χρώμα της χέννας σταθεροποιείται ακόμα και κατά τις επόμενες ημέρες.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι τα λευκά μαλλιά σας δεν καλύφθηκαν πλήρως, τότε θα πρέπει να αυξήσετε το χρόνο αναμονής της χέννας στα μαλλιά σας.

Σχόλια

  1. Και το γαρύφαλλο αν προστεθεί στο μείγμα, δίνει πολύ ευχάριστη μυρωδιά και βοηθά και στο να σκουρύνει το χρώμα για όσες το θέλουν.Την ίδια δουλειά στο πρώτο σκέλος κάνει και η κανέλλα αν θυμάμαι καλά (δεν επηρεάζει την απόχρωση των μαλλιών)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ξανθά μαλλιά αλλάζει κάτι στη οδηγίες? Στο φακελλάκι πάντως λέει ότι την ανακατευουμε με νερό και όχι με χυμό λεμονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα με χυμό λεμονιού, ώστε να μείνει σε όξινο περιβάλλον η χεννα.
      Προσοχή πάντως στη χέννα που αγοράζετε. Υπάρχει πιθανότητα να περιέχει πρόσθετες χρωστικές ουσίες.
      Καλύτερα να αγοράσετε καθαρή χέννα από κάποιο μεγάλο e-shop του εξωτερικού ωστε να είστε σίγουρη.

      Διαγραφή
    2. τα βάφω πολλά χρόνια με χένα, κανενα χυμό λεμονιόυ δεν χρειαζεται! σε ένα μπολ βαζουμε την σκονη και προσθετουμε βραστό (ζεστό) νερο και την απλώνουμε όπως λέει. μετα απο μια ώρα το ξευγαζουμε. στο τελευταιο ξεβγαλμα βάζουμε σε ενα μπολ 3-4 κουταλιες της σούπας ξύδι και λίγο νερό και ξεβγαζουμε με αυτό. τα λευκά δεν καλύπτονται οτί και να κάνετε, γινονται απλα ένα ωραιο χρυσοκοκκινο.

      Διαγραφή
    3. Ούτε αν τα αφήσουμε 5 ωρες? Εγω άφησα για 3 ωρες το καστανό σκούρο και όντως δεν καλύφθηκαν κάποια λευκά που εχω. Να δοκιμάσω 5 ή είναι μάταιο?

      Διαγραφή
    4. Θες να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά ή τα μαλλιά σου είναι ξανθά και θέλεις να τα βάψεις κόκκινα ή καστανά?
      Γιατί αν θες να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά, νομίζω ότι μια φυσική λύση, είναι η κάσσια (η κάπως έτσι λέγεται). Νομίζω επίσης ότι η κάσια δεν έχει καμία σχέση με τη χένα.

      Διαγραφή
    5. γεια σας! θέλω να δοκιμάσω χάνα στα μαλλιά μου τα οποία είναι βαμμένα σκούρο καστανό (είχα ξανθές ανταύγιες). Θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια σκούρα απόχρωση όχι όμως μαύρο. Τι μου προτείνετε? να επισημάνω ότι οι ανταύγιες ήταν πολυ ανοιχτές και ακόμη και τώρα φαίνονται κάπως !αν δεν μου αρεέσει το χρώμα τι θα κάνω? θα μπορώ να χρησιμοποιήσω βαφή μετά? Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. κανει να βαψω τα μαλλια μου ενω εκανα προσφατα xena?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η χένα ήταν απολύτως φυσική χωρίς χημικές προσμίξεις, τότε ΝΑΙ μπορείς να τα βάψεις ξανά.
      Το πρόβλημα είναι ότι πολλές χένες του εμπορίου έχουν προσμίξεις (χωρίς να το ξέρεις εσύ και χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία). Έτσι, όταν βάφεις ξανά τα μαλλιά σου με βαφή, μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. Ποσο εντονη θα ειναι η διαφορα αν βαλω ξανθη χενα σε ανοιχτα καστανα μαλλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για ξανθή βαφή, αλλά γενικά η χένα δεν κάνει συνταρακτικές αλλαγές. Καμία σχέση τη χημική βαφή.

      Διαγραφή
  5. γνωριζετε τη χεννα health trade? ειναι αραγε χωρις προσμηξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη μάρκα..
      Το πρόβλημα με τις χέννες που πωλούνται σε καταστήματα είναι αφενός η πιθανότητα να έχουν προσμίξεις και αφετέρου ότι δεν είναι αρίστης ποιότητας (και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να βαψουν τα μαλλιά ακόμα και αν περιμένετε 5-6 ώρες).
      Για χέννα χωρίς προσμίξεις μπορείτε να παραγγείλετε από εδώ
      http://www.henna-boy.co.uk/

      Διαγραφή
    2. την πηρα απο καταστημα με βιολογικα προιοντα της health trade. ευχαριστω για το site. αυριο που θα την δοκιμασω θα δω και θα σου πω αν βαφει αν και το ελπιζω. οσο για τισ προσμιξεις δεν μπορω να ειμαι σιγουρη...

      Διαγραφή
  6. λοιπον ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα χεννα πανω σε βαμμενα κοκκινα μαλλια με χημικη βαφη... τα εκανε μαλακα, λαμπερα και δυναμωσαν αρκετα. το μονο μειων ηταν το χρωμα που αντι για κοκκινο βγηκε χαλκινο. αραγε μετα απο αρκετεσ χρησεισ θα γινει κοκκινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμφανήστηκε καποιο πρόβλημα αφού 'εβαλες τη χεννα στα βαμμενα μαλλια μετα απο καποιο διαστημα τελικα? γιατι και γω εχω βαμμενα μαλλια και σκεφτομαι να τα βαψω με χεννα ... ευχαριστω

      Διαγραφή
    2. οχι κανενα. την συνεχιζω εδω και καιρο. ειμαι πολυ ευχαριστημενη... ωραιο αποτελεσμα, ολα μια χαρα. και οσο την χρησιμοποιουσα τον πρωτο καιρο ολο και πιο εντονο γινοταν το χρωμα μεχρι που εφτασε σταθερα σε ενα σταδιο και εμεινε εκει. αντιδρα με βαση το φυσικο οποτε δεν βγηκε κατακοκκινο αλλα ενα κοκκινο απαλο που εδεσε με το χρωμα του δερματος μου και τα φυσικα μ χρωματα.

      Διαγραφή
  7. Γειά σας!
    Έχω καστανόξανθα ανοιχτά μαλλιά και θέλω να τα κάνω χάλκινα.. Γίνεται με χένα και αν ναι πώς?
    Επισης, θελω αν ειναι δυνατον να μην φαίνεται μεγαλη διαφορα απο το φυσικο μου..
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ξανθά μαλλιά, δείτε παρακάτω
      http://www.henna-boy.co.uk/natural-hair-colours/blond-strawberry-blond-and-copper-red-henna-hair-dye

      Διαγραφή
  8. γεια σασ! εχω καστανα σκουρα μαλλια και κανω χενα για να κοκκινισουν.ακολουθω τισ συμβουλεσ σασ ομωσ και παλι δεν εχει πολυ μεγαλη διαφορα και ουτε μενει το χρωμα πολλεσ μερεσ..υπαρχει κατι που να μπορω να κανω να γινει πιο ανοιχτο κοκκινο?να φενετε η διαφορα..?? γνωριζεται την henna oriental? εχει διαφορουσ χρωματισμουσ οπωσ κοκκινο βαθυ κοκκινο και πυροξανθο.θα εχει αυτη καποια διαφορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνηθως οι χένες του εμπορίου (σουπερμαρκετ, καταστηματα, κτλ) δεν είναι άριστης ποιότητας. Για αυτό δεν βαφουν εύκολα
      Θα πρέπει να αγοράσετε χένα άριστης ποιότητας, λεπτόκοκκη και πρόσφατης σοδιάς.
      Δυστυχως, τετοια χενα μονο από το εξωτερικό μπορείτε να αγοράσετε.
      Δοκιμαστε να παραγγείλετε απο το παρακάτω site
      http://www.henna-boy.co.uk/henna-boy-extra-red

      Διαγραφή
  9. Κάνει να ξαναβάλω χένα στο μαλλί μου,παρόλο που έκανα πρόσφατα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να είναι 100% φυσική (χωρίς καθόλου
      προσμίξεις)

      Διαγραφή
  10. Έχω βαμμένα μαλλιά. Επειδή όμως ανακάλυψα κάποιες άσπρες τρίχες, μια φίλη μου είπε ότι οι χημικές βαφές μπορούν να επιταχύνουν την εμφάνιση άσπρων τριχών (λόγω της ποτάσας που περιέχουν). Έτσι λέω να τα βάψω καστανά με χένα. Θα πιάσει όμως η χένα στο ήδη βαμμένο καστανό μαλλί;Ή θα γίνει μόνο η ρίζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θέλω να βρω χεννα καθαρη, αλλα δεν εωγαλα ακρη με το σαιτ που παραθετετε παραπανω.(τα αγγλικα μου δεν με βοηθουν). μπορειτε να μου βαλετε κατευθειαν το λινκ για την επιλογη της σωστης χεννας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Είναι όντως μπερδεμένη η ιστοσελίδα και απευθύνετε σε "διαβασμένους" που ξέρουν να κάνουν μόνοι τους τις μίξεις.
      Παρόλα αυτά έχει και έτοιμα μίγματα
      Για μαύρο χρώμα
      http://www.henna-boy.co.uk/natural-hair-colours/black-natural-henna-hair-dye

      Για καστανό
      http://www.henna-boy.co.uk/natural-hair-colours/natural-red-light-brown-brown-and-dark-brown-henna-hair-dye/100g-brunette-natural-henna-hair-dye

      Για ξανθό χρώμα
      http://www.henna-boy.co.uk/natural-hair-colours/blond-strawberry-blond-and-copper-red-henna-hair-dye

      Διαγραφή
  12. Καλησπερα!Το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο,σκουρο πλεον θα ελεγα,και θελω να τα ανοιξω λιγο.Μπορει να συμβει αυτο με την χενα;δεν θελω να κοκκινισουν.Επισης,δεν θελω να φαινεται η ριζα,αν τα κανω με χενα θα ειναι εντονη η διαφορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα γνωρίζει κανείς αν βάψεις τα μαλλια σου με χεννα και αργότερα θες να τα αλλάξεις χρωμα πάλι με χεννα αν γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά δεν μπορείς να κάνεις φοβερές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών με τη χέννα. Ειδικά, η αλλαγή απόχρωσης από σκούρο χρώμα σε ανοιχτό είναι και η δυσκολότερη.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα! Δεν έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου και θέλω να δοκιμάσω με την χένα γιατί είναι φυσικό προιόν και δεν θα τα ταλαιπωρήσει. Θέλω μια σκούρα κόκκινη απόχρωση, αλλά στο αγγλικό site που προτείνετε δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Θα μπορούσατε να με παραπέμψετε κάπου συγκεκριμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοκκινη χεννα είναι η απλή χέννα
      http://www.henna-boy.co.uk/henna-powders/henna-boy-red-henna-oct-2011-crop

      Ωστοσο στο συγκεκτιμενο καταστημα πουλαει και ενα προιον (100% φυσικο) που προστίθεται στη χεννα για εξτρα κόκκινο
      http://www.henna-boy.co.uk/henna-boy-extra-red

      Διαγραφή
    2. Σ'αυτή τη διεύθυνση έχει πολλές επιλογές για χένα (Organic, Henna Boy, Indian, Egyptian, Pakistani κλπ). Ποια από όλες προτείνεις; Το φυσικό μου χρώμα είναι καστανό ανοιχτό χωρίς λευκά.

      Γνωρίζεις αν στην Αθήνα ή σε ελληνικό site μπορώ να βρω καθαρή χένα;

      Μαρία

      Διαγραφή
    3. εγω έχω πάρει την παρακάτω που είναι και οικονομική
      http://www.henna-boy.co.uk/henna-powders/pakistani-jamila-henna-powder

      Για Ελλάδα δεν ξέρω: Επίσης έχε υπόψην ότι πρέπει εκτός από καθαρή, η χένα πρέπει να είναι και άριστης ποιότητας.. Διαφορετικά δεν βάφονται καλά τα μαλλιά και θα απογοητευτείς

      Διαγραφή
    4. Χρησιμοποιώ χέννα 10 χρονια, τα μαλλια μου ειναι πολύ έντονα κοκκινα και θελω να τα σκουρίνω, δεν ξερω αν μπορώ να το πετυχω γιατι έχω παρα πολλά λευκά ιδιαιτερα μπροστά, εχετε καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ? και πως μπορώ να διατηρησω περισσοτερο το χρώμα γιατι ξεβάφει με τα λουσίματα

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα σε όλους.
    Έχω αλλεργεία στις βαφές γενικά, είτε αυτές είναι του εμπορείου είτε φαρμακευτικές. Έχω δοκιμάσει αρκετές βαφές απο διάφορες εταιρείες. Η χρήση της χένας θα με βοηθήσει να βρω μια άκρη με το πρόβλημά μου;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αρκετά καταστήματα βιολογικών προϊόντων υπάρχουν βαφές μαλλιών με συστατικά 100% φυτικά. Και η χένα (χωρις προσμίξεις) είναι φυτική βαφή). Το πιθανότερο ειναι ότι με αυτες τις βαφές δε θα έχετε πρόβλημα αλλεργιών. Ωστόσο όλες οι βαφές συνιστούν δοκιμή πριν την εφαρμογή.

      Διαγραφή
  16. Αμα αναμειξουμε την χενα με το λεμονι και δεν αφησουμε το μειγμα 12 η 24 ωρες θα υπαρξει κανενα προβλημα αμα την αλλειψω αμεσως στα μαλλια? Επισης αλλη μια ερωτηση,αμα το κανω με αυτον τον τροπο θα βγει εντονο κοκκινο?..γιατι εγω τα εκανα με διαφορετικο τροπο και δεν ειχε πολυ εντονο χρωμα κατι που μου αρεσε. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να την αφήσεις 12 ώρες για να βγάλει η χένα τις χρωστικές τις ουσίες. Το πιθανότερο είναι ότι θα βγεί πιο κόκκινο το αποτέλεσμα. Αλλά πάλι αφού σου άρεσε το αποτέλεσμα με τον τρόπο που το έκανες γιατί να αλλάξεις τη δική σου προσωπική συνταγή;

      Διαγραφή
  17. Επειδή βλέπω πολλά εδώ.η χενα είναι μια και μοναδική.δε βγαίνει σε αποχρώσεις.μόνο χάλκινο χρώμα προσθέτει στο ήδη υπάρχον χρώμα σας.όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά σας τόσο λιγότερο θα δείτε κάποια διαφορά.σε αρκετά σκούρο μαλλί θα δείτε μόνο κόκκινη λάμψη.φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η χενα είναι μία και μοναδική αλλά προστίθενται διάφορα φυτά για να μεγαλώσει η παλέτα των χρωμάτων (το πιο γνωστό φυτό είναι το ιντιγκο).
      Απο την άλλη, αν έχεις αρκετά λευκά μαλλιά, μπορείς να πετύχεις διάφορες αποχρώσεις με τη χένα.

      Διαγραφή
  18. καλησπερα και συγχαρητηρια για την ωραια σελιδα.μπηκα στο αγγλικο αυτο site και βρηκα αυτο που με ενδιαφερει. ειναι ασφαλες σε εγκυμοσυνη? μετα πο ποσο καιρο (απο τη στιγμη που εβαλες χημικη βαφη) μπορεις να βαλεις χενα ή το αντιστροφο? και εγω που ειμαι καστανη σκουρα, με το καστανο (που εχει indigo) θα ανοιξει καθολου το χρωμα ή θα ειναι παλι σκουρα?! ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι διάβασα, η χένα δε δημιουργεί πρόβλημα στην εγκυμοσύνη, δεδομένου ότι είναι 100% φυσικό προϊόν. Ωστόσο, καλό είναι να ρωτήσεις το γυναικολόγο, για να είσαι σίγουρη.
      Όσον αφορά στο θέμα της χημικής βαφής, εγώ δεν είχα πρόβλημα να χρησιμοποιήσω χένα και αμέσως μετά τη χημική βαφή (ωστόσο δεν πιάνει καλά πάνω στη χημική βαφή αν τα μαλλιά είναι βαμένα σκούρα).

      Αλλα η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Εχω ακούσει και για περιπτώσεις που δημιουργήθηκε πρόβλημα μεταξύ χένας και χημικής βαφής (Το πιθανότερο είναι ότι η χένα είχε χημικές προσμίξεις)

      Διαγραφή
  19. μπορω να κανω χενα ξανθο μισο το μαλλι μου αντι για ολοκληρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αν βάλεις χένα μόνο στο μισό μαλλί. Αλλά γενικά με τη χένα δεν μπορείς να κάνεις δραματικές αλλαγές. Δηλαδή σε καμια περίπτωση δεν μπορείς να γίνεις από μελαχρινη ξανθιά.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα.Προσφατα αγόρασα ένα ξανθιστικό προϊόν με τα εξής συστατικά: χένα, χαμομήλι, προβιταμίνη Β5 και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Τα μαλλιά μου είναι φυσικά καστανόξανθα, δεν είναι βαμμένα, μόνο περυσι είχα κανει καποιες λίγες ανταυγειες που τώρα έχουν κατέβει αρκετά και πήρα αυτό το προϊόν για να ανοιξουν λίγο. Γνωρίζει κανείς έαν στην συνέχεια, εαν δε μου αρέσει το αποτέλεσμα, θα μπορώ να τα βάψω ή θα έχω προβλημα εφόσον η χένα είναι μαζί με άλλα συστατικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σας, εγώ έχω σκούρο καστανό φυσικό με την συνταγή που λέτε θα πιάσει το χρώμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται τι χρώμα θέλεις να βάψεις τα μαλλιά. Γενικά η χένα δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά το χρώμα των μαλλιών.

      Διαγραφή
  22. Βάφοντας τα μαλλιά μας συνήθως βάφεται κ το δέρμα του κεφαλιού κ το πιο άσχημο είναι γύρω γύρω από το μέτωπο... στην περίπτωση της χένας ξεβάφει ποτέ αυτός ο λεκές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα, δεν μου βάφει καθόλου το μέτωπο. Επιπλέον βάζω και κρέμα γύρω από το μέτωπο.

      Ωστόσο, μια φορά την πάτησα και μου έμεινε λεκές στο μέτωπο από χέννα ο οποίος έφυγε μετά από μήνες. Πώς την πάτησα; Ηταν καλοκαίρι και μετά από βάψιμο του μαλλιού με χέννα και αφού τα είχα ξεβγάλει καλά βγήκα για πολλές ώρες στον ήλιο. Φαίνεται ότι ο ήλιος αντέδρασε με την χέννα στο δέρμα και μετά από μέρες είδα έναν λεκέ στο μέτωπο, ο οποίος δεν έφευγε με τίποτα (όσο και να έτριβα). Οπότε φέτος, θα φοράω οπωσδήποτε καπέλο αρκετές μέρες μετά τη χέννα.

      Διαγραφή
    2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό είναι σοβαρό!!! Αλλα να ρωτήσω κάτι που δεν διευκρινίζεται. Αφήνουμε την χένα για 12 ωρες στο λεμόνι για να βγάλει πιο κόκκινο χρώμα ή αυτό εχει να κάνει με ολα τα χρώματα? κ αν υσχύει για το καστανό σκούρο που θέλω, μετά προσθέτω και καφέ? και τι καφέ π.χ.Γαλλικό? 100γρ. είναι πολύ για καρέ μαλί? Έχω πάρει την ΗΕΝΝΑ ORIENTAL την Αιγυπτιακή απο Βιολογικά κ γράφει οτι είναι καθαρά φυτική. Λέτε να περιέχει χυμικά? Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί εχω μπερδευτεί λιγάκι με την διαδικασία και φοβάμαι μην κάνω κανένα λάθος. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Χρησιμοποιώ χένα για τουλάχιστον 10 χρόνια, συνδιάζοντάς την μόνο με ζεστό νερό. Η μαύρη μου άφηνε έναν λεκέ στο δέρμα μέχρι να βγάλει το δέρμα τη λιπαρότητα που βγάζει συνήθως. Δλδ μετά από λίγο ο λεκές αυτός έβγαινε πάρα πολύ εύκολα, και μιλάμε για τη μαύρη απόχρωση. Υπάρχει χένα εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ (υποχρέωση αναγραφής όλων των συστατικών)

      Διαγραφή
  23. εβαψα τα ηδη βαμμενα μου μαλλια με χεννα και ενω τα βαμμενα πηραν το χρωμα που ηθελα η ριζα μου παρεμεινε ανεπαφη σαν να μην ειχα βαλει τιποτα! μπορειτε να μου πειτε γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ καλή ποιότητας χένα (χένα λεπτόκοκκη κατάλληλη και για το σώμα). Εγώ τέτοια χένα δεν έχω βρεί στην Ελλάδα και την παραγγέλνω απο το εξωτερικό.
      Αν έχεις πολλά λευκά μαλλιά η χένα θα α βάψει πορτοκαλο-καφέ.Μετά από αρκετές εφαρμογές θα σκουρύνουν και τα λευκά μαλλιά αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δε θα είναι όπως της χημικής βαφής

      Διαγραφή
    2. δεν εχω λευκα μαλλια ! και ειναι και πολυ λεπτοκοκκοκη η χεννα που εβαλα

      Διαγραφή
    3. Γενικά η χένα δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά το χρώμα των μαλλιών. Εδώ πρέπει να κάνεις τόση προσπάθεια για να βάψεις τα λευκά.

      Τα φυσικά σου μαλλιά τι χρώμα ήταν και τί χρώμα ήθελες να τα βάψεις;

      Διαγραφή
    4. καστανοξανθα και ηθελα να τα κανω κοκκινα

      Διαγραφή
    5. Γενικά η χένα βάφει εύκολα τα μαλλιά κόκκινα. Εγώ ήξερα μια κοπέλα που έβαφε τα μαλλιά της με χένα και γίνονταν κατακόκκινα. Μιλάμε για φλογερό κόκκινο.
      Οπότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις καλύτερης ποιότητας χένα από το ιντερνερ, γιατί στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί καλή χενα.

      Διαγραφή
  24. Επαγγελματίας κομμώτρια και λάτρης των φυσικών προιόντων21 Μαρτίου 2014 στις 8:12 π.μ.

    Συγχαρητήρια για τις οδηγίες. Νομίζω ότι είναι οι πιο σωστές και κατανοητές οδηγίες που μπορεί να βρεί κάποιος στο διαδίκτυο σε σχέση με τη χέννα.
    Ωστόσο, θέλω να προσθέσω ότι η χέννα όσο και να προσπαθήσεις, δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα της χημικής βαφής, τόσο στην καλυπτικότητα των λευκών μαλλιών, όσο και στη διάρκεια του χρώματος. Καταρχήν δεν έχει μεγάλη παλλέτα χρωμάτων.
    Για παράδειγμα εγώ που θέλω μαύρο χρώμα, όσο ιντιγκο και να προσέθεσα στο μείγμα πάντα βγαίνει κοκκινοκαφέ. Μετα δε από 2 εβδομάδες το μαύρο ξεθωριάζει ακόμα περισσότερο και γίνεται ακόμα πιο κοκκινοκαφέ.
    Μακάρι να ήταν αλήθεια, δηλαδή μακάρι να μπορούσαμε να βαφουμε τα μαλλιά μας μόνο με χέννα αλλα νομίζω ότι είναι δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μαύρο χρώμα, πρώτα περνας τα μαλλιά μονο χένα και μολις την βγάλεις καπάκι τα περνάς μονο ίντιγκο και θα βγει μαύρο.Ναι, είναι μεγαλύτερη ταλαιπωρία από το να βάλεις μια βαφή του εμπορίου, αλλά γίνεται.Βάφω τα μαλλιά μου εδώ και χρόνια με χέννα και το είχα ψαξει και από ξένα site.Όσο για καλυπτικότητα, είναι γεγονός οτι δεν είναι ομοιόμορφο το χρώμα, γιατί η χένα μπλέκει με το χρώμα της τρίχας.Οι άσπρες βάφονται μια χαρά απλά αν παίζεις με αποχρώσεις, θα είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμη, σαν φυσικές ανταύγειες.Άλλα πιάνει το χρώμα βάφονται όλες οι τρίχες άσπρες και μη, και δεν ξεβάφουν όπως μου είχαν αρχικά πει, ίσα ίσα βγαίνει ρίζα κανονικά. Το μόνο μειονέκτημα της χέννας είναι η ταλαιπωρία, οι ώρες που χρειάζονται, κατα τα άλλα είναι άψογη σαν βαφη.

      Διαγραφή
  25. Γεια σας κοριτσια, η μονη χενα που βρηκα εδω στην πολη μου ειναι η HENA COLOUR..γνωριζετε αν ειναι αξιοπιστο προϊον, δηλαδη τελειως φυσικο χωρις προσθετες χημικες ουσιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διορθωση στο ονομα, HENNA COLOR ειναι το σωστο !!!

      Διαγραφή
  26. Το πιθανότερο είναι ότι είναι αξιόπιστο προϊόν. Το είχα αγοράσει και εγώ παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το γνωστότερο ίσως ηλεκτρονικό κατάστημα για παραγγελία χένας είναι το Henna For Hair
    http://adf.ly/6639662/henna-for-hair

    Έχει και πολύ σημαντικές οδηγίες εφαρμογής της χέννας στα μαλλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. SOS!Μια ερώσηση. Η Henna Oriental απο τα βιολογικά καταστήματα είναι καθαρή, χωρις πρόσθετα, χημικά κ μέταλα απ'οτι ξέρω.Ισχυει;;;;;;; Ξέρει κανείς;; Την χρησιμοποιώ αρκετό καιρό κ δεν θελω να αφήνω εν αγνοία μου κάτι επικίνδυνο για την υγεία τόση ώρα στο κεφάλι μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά την εμπιστεύομαι. Αν θυμάμαι καλά έχει βραβευτεί και ως προιόν.

      Διαγραφή
    2. Ναι;; Της Sante απ οτι θυμάμαι έχει βραβευτεί.. Σε ευχαριστώ πάντως!!

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα. Μετά από βαφή με χένα μπορείς να βάλεις χημική βαφή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα. Τώρα βέβαια καλό είναι να κάνεις ένα δοκιμαστικό γιατί το κάθε κεφάλι είναι διαφορετικο

      Διαγραφή
  30. Είχε ποτέ κανείς κάποιο πρόβλημα με τη χένα στα μαλλιά του???? Φοβάμαι να τη δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ χένα για πάνω από 10 χρόνια και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο,δεν μου βάφει τα μαλλιά όπως θα ήθελα, δηλαδή μαύρα ή σκούρα καστανά. Επειδή έχω πολλά λευκά, το χρώμα μετά από μερικές ημέρες ξεθωριάζει και γίνεται καφεπορτοκαλί....Γενικά με τις φυσικές βαφές υπάρχει ένα θέμα στις αποχρώσεις... Ολές έχουν βάση τη χένα και καταλήγουν σε μια πορτοκαλοκαφέ απόχρωση.

      Διαγραφή
  31. Γειά σας έχω καστανό μαλλί και θέλω να το ανοίξω.. σκοπεύω να πάρω χενα η χρήση λεμονιού θα βοηθήσει ή θα δημιουργηθεί κόκκινο χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλησπερα, αν παρασκευασω την χενα και την αφησω για 6 μερες σε ενα γυαλινο βαζο και μετα την τοποθετησω στα μαλλια θα εχει αλοιωση το αποτελεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκέτη χένα λογικά διατηρείται αλλά αν έχεις προσθέσει indigo, νομίζω ότι απαιτείται άμεση εφαρμογή.

      Διαγραφή
  33. Γειά σας! Χρησιμοποιώ χένα από 18 χρονών. Σήμερα είμαι 54 και η διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι ότι χρειάζεται συχνότερη χρήση της χένας απ' ότι παλαιότερα. Επειδή οι λευκές ρίζες κάνουν μεγαλύτερη αντίθεση απ' ότι οι καστανές. Σαν φυσικό προιόν κάνω χένα κάθε 15-20 μέρες, ενώ παλαιότερα μπορούσα να κάνω και στο 2μηνο. Η χένα συμπεριφέρεται στην κάθε τρίχα διαφορετικά και δεν έχει αυτό το "πλακάτο" αποτέλεσμα των χημικών βαφών. Κάθε φυσικό μαλλί έχει διαφορετικές αποχρώσεις και αυτό γίνεται πιο έντονο το καλοκαίρι που ξανοίγουν τα μαλλιά που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο. Να πω βέβαια ότι όλα αυτά τα χρόνια την χένα την κάνω σπανιότερα με τσάι μαύρο και συχνότερα με γιαούρτι και λάδι. Την εφαρμόζω το βραδάκι και ... κοιμάμαι με αυτήν. Το πρωί την ξεβγάζω πολύ καλά και λούζομαι με σαμπουάν αργότερα, απόγευμα ή βράδυ.Θα πείτε ότι είναι ολόκληρη μανούρα, αλλά αν γίνει συνήθεια και το προγραματίζεις, όλα είναι εύκολα. Την χένα και τον τρόπο εφαρμογής της μου την σύστησε το 1978, φίλη από το Σουδάν και μου την προμήθευε για χρόνια...μέχρι που χαθήκαμε μεγαλώνοντας.... Τώρα πλέον χρησιμοποιώ την χένα Brahma από φαρμακείο. Δεν ξέρω αν έχει προσμίξεις. Για μένα πάντως την δουλειά της την κάνει μια χαρά. Να συμπληρώσω επίσης ότι δεν σταμάτησα την χένα ούτε στις 2 εγκυμοσύνες μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά βρε παιδί μου πως κοιμάσαι ολόκληρο βράδυ με τη χένα στα μαλλιά;
      Δεν τρέχει στα μαξιλάρια;
      δε σε ενοχλεί;
      Εγώ δεν μπορώ να την αντέξω ούτε 2 ωρες.

      Διαγραφή
    2. Επίσης μήπως μπορείς να δώσει οδηγίες πως την χρησιμοποιείς... Την αναμιγνύεις με τσάι;. Μα εγω ξερω ότι πρέπει να είναι κάτι όξινο

      Διαγραφή
    3. Όταν ξεκίνησα, την άφηνα κάποιες ώρες, μετά σαν εργαζόμενη μητέρα, ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος και αναγκαστικά την έκανα βράδυ Σαββάτου (ή και Παρασκευή). Ε, το συνήθισα, αν και τις πρώτες φορές ξυπνούσα αξημέρωτα και τα ξέβγαζα. Μετά έγινε συνήθειο. Οι αναλογίες είναι 1 κεσεδάκι γιαούρτι (προτιμώ το στραγγιστό για ευνόητους λόγους), 2/3 κρασοπότηρου (ή ένα φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ) και μία συσκευασία χένα. Βάζω πρώτα το λάδι και το μισό γιαούρτι, βάζω και την χένα και όσο χρειαστεί για να γίνει η "λάσπη" συμπληρώνω από το υπόλοιπο γιαούρτι. έχει να κάνει και με το μήκος των μαλλιών μας. Αυτή η δόση είναι αρκετή για μεσαίο μήκος μαλλιών (μέχρι τους ώμους, λίγο πάνω, λίγο κάτω). Όποια αποφασίσει να εφαρμόζει την χένα θα βρει και τις δοσολογίες της και τους χρόνους αναμονής. να σημειώσω ότι το γιαούρτι το βγάζω από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν. έτσι και η θερμοκρασία είναι πιό ανεκτή και ότι νερό έχει να "κόψει" θα αφαιρεθεί.Παρ' όλο που γράφει η συσκευασία να εφαρμόζεται σε λουσμένα μαλλιά, εγώ δεν τα λούζω. Έτσι κι αλλιώς λουζόμαστε αρκετά συχνά πλέον και τέλος πάντων έτσι μου την έμαθαν, έτσι κάνω. Να συνεχίσω με την εφαρμογή της... Βάζω πλούσια ποσότητα στις ρίζες και αφού τελειώσω, ότι περισσέψει το απλώνω στα υπόλοιπα μαλλιά. Τυλίγω σφιχτά με μεμβράνη, "στουμπώνω" βαμβάκια σε πιθανές εξόδους (πίσω από τα αυτιά, κρόταφοι και τέλος τυλίγω και ένα μαντήλι σαν την θειά μου την Μαριγούλα και ... έτοιμη! Στο μαξιλάρι έχω ένα ημισυνθετικό ύφασμα και αποφεύγω τα ατυχήματα. Τώρα πλέον δεν μου συμβαίνουν, επειδή έχω μάθει και την πυκνότητα και την ρευστότητα που μπορεί να προκύψει.Δεν σας λέω όμως να την βάζετε βράδυ και εσείς. Το είπα για να σας δείξω πόσο ακίνδυνη είναι. Lina, πιστεύω ότι απάντησα στις απορίες σου. Όσο για το όξινο δεν το γνώριζα ποτέ. Δεν ξέρω όμως, μήπως τα ένζυμα του γιαουρτιού κάνουν την αντίστοιχη δουλειά.Όπως και να χει, τόσο το γιαούρτι όσο και το λάδι είναι πρώτης τάξης μάσκες για τα μαλλιά μας. Οι κόρες μου (21 και 24 ετών) που έχουν λιπαρά μαλλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό το μείγμα. Αυτά και ότι άλλο στην διάθεσή σας.....

      Διαγραφή
    4. ΠΟΣΟ ΛΑΔΙ?
      ΤΙ ΚΡΑΣΙ?
      ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΡΟ?

      Διαγραφή
  34. Παιδιά θέλω και γω τη βοήθεια σας.Ειμαι έγκυος και θέλω να χρησιμοποιήσω τη χέννα 100% φυτική αλλά η κατάσταση των μαλλιών μου έχει ως εξής:είναι βαμμένα ξανθά πολύ ανοιχτά και η ρίζα(3 δάκτυλα περίπου) είναι στο φυσικό μου μου χρώμα δηλαδή καστανό σκούρο. Ποιά απόχρωση πρέπει να χρησιμοποιήσω;Θα βάλω άλλη απόχρωση στη ρίζα και άλλη στο υπόλοιπο μαλλί και αν ναι βοηθήστε με σε σχέση με το αγγλικό site ποιές αποχρώσεις πρέπει να επιλέξω. Δεν έχω εννοείται την απαίτηση να γίνουν σαντρέ! Θέλω απλά να αποκτήσουν ίδιο χρώμα και να μην έχει διαφορά η ρίζα με το υπόλοιπο μαλλί.Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνω κοκκινομάλλα! Αρκεί το χρώμα να είναι ομοιόμορφο.Εκτιμώ την κάθε σας απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν πολύ καλά κάνεις και δεν βάφεις τα μαλλιά σου με χημική βαφή. Κατα τη γνώμη μου, το πιο εύκολο είναι να περάσεις όλα τα μαλλιά με καστανή χένα.
      http://www.henna-boy.co.uk/natural-hair-colours/natural-red-light-brown-brown-and-dark-brown-henna-hair-dye/100g-brunette-natural-henna-hair-dye

      Μια άλλη βαφή που κάνει για έγκυες γυναίκες είναι η sante.
      Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και την παρακάτω ημιμόνιμη βαφή (πωλείται σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα) http://protimofisiko.blogspot.gr/2013/12/lalbero-del-colore-100.html

      Διαγραφή
  35. Πένυ σ΄έυχαριστώ πολύ! Έψαξα ήδη και βρήκα στην περιοχή μου κατάστημα βιολογικών που διαθέτει τη βαφή sante. Θα ήθελα ωστόσο να σε ρωτήσω, επειδή διάβασα σε κάποια sites ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην εφαρμογή της, αν αληθεύει κάτι τέτοιο. Μπορώ να την εφαρμόσω μόνη μου ή θέλει ειδική διαδικασία και ιδιαίτερες δεξιότητες; Επίσης, από την εταιρία που τη διαθέτει στην Ελλάδα μου έιπαν ότι για να δω αποτέλεσμα θα πρέπει να την αφήσω τουλάχιστον 3 ώρες στα μαλλιά και ότι κάποιες φορές δεν πιάνει... Εσύ που την έχεις δοκιμάσει, είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα στο χρώμα; Να πάρω κάποια σκούρη καστανή απόχρωση ή να επιλέξω ένα έντονο χρώμα κόκκινο για πιο σίγουρα αποτελέσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, εγώ δεν είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της Sante. Στα δικά μου μαλλιά δεν έπιασε καθόλου γιατί έχω πολλά λευκά μαλλιά. Αλλά η εφαρμογή της ήταν εύκολη. Άλλωστε όλες οι φυσικές βαφές έχουν ως βάση τη χένα.

      Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ την βαφή Albero de colore. Είναι ημι-μόνιμη βαφή αλλά πιάνει καλά, θέλει μόνο μια ώρα στο κεφάλι και είναι 100% φυσική και ασφαλής για εγκύους.

      Διαγραφή
  36. ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΕ ΧΕΝΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ? ΒΡΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE http://naturallyhandmade.wordpress.com/2011/10/24/%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD-vegetable-hair-dyes. ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ Η ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ? ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗ ΧΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν η χένα θέλει περίπου 4-5 ώρες αναμονή στα μαλλιά και όχι 2. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο μειονέκτημα.
      Επίσης, το πρόβλημα της χένας είναι ότι δεν "πιάνει" εύκολα καθώς είναι φυσικό προϊόν. Ωστόσο, εξαρτάται και από το μαλλί. Συνεπώς, αγόρασε από το φαρμακείο, δοκίμασε την και αν δεν πιάσει τότε ψάξε για χένα καλύτερης ποιότητας.
      Τώρα από την εμπειρία που έχω εγώ στη χένα, το 4ωρο το έχω σίγουρο.

      Διαγραφή
    2. Δοκίμασε τη χένα του φαρμακείου και αν δεν βάψει τα μαλλιά σου παρήγγειλε από το internet από τις προτεινόμενες ιστοσελίδες. Λογικά το φαρμακείο θα πουλάει αξιόλογη χένα χωρίς προσθετα (πχ, σε μερικές χένες προσθέτουν βαρέα μέταλλα).
      Ωστόσο, όπως αναφέρει και η παραπάνω σχολιάστρια υπολόγιζε από 3-5 ώρες στο κεφάλι

      Διαγραφή
    3. γειασου Πέννυ. χρησιμοποιω κι εγω την Αlbero del colore για να καλυπτω τα λευκα.Γνωρίζεις μήπως ποιες αποχρωσεις μπορω να αναμείξω για να πετύχω χρώμα καστανο σκουρο?
      Ελένη

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμε.
      Εγώ αγοράσω την απόχρωση nero bruno (no 10) που είναι σκουρο καστανό. Δεν αναμιγνύω τις αποχρώσεις μεταξύ τους. Ωστόσο, μετά από μία περίπου εβδομάδα ακόμα και αυτη η σκούρα απόχρωση ανοιγει και γίνεται κοκκινωπή.

      Διαγραφή
  37. το μαλλι μου ειναι μεχρι τους ωμους, ποση ποσοτητα πρεπει να βαλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστέυω γύρω στα 80 γραμμάρια. Πρέπει να βάζεις μπόλικη χέννα καθώς δεν είναι ρευστή.

      Διαγραφή
  38. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗ ΧΕΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗ Η ΧΕΝΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΧΕΝΑ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΑΦΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χένα είναι κόκκινη. Συνεπώς η καστανή χένα περιέχει και άλλα συστατικά μέσα (μπορεί να είναι φυσικά στστατικά, μπορεί να είναι χημικά συστατικά).
      Εφόσον η χένα δεν είναι 100% καθαρή χένα, ΔΕΝ μπορείς να την αφήσεις κάποιες ώρες για να απευλευθερώσει τα συστατικά της. Θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις αμέσως με ζεστό νερό. Ωστόσο, δε θα βάψει τα μαλλιά έυκολα (ειδικά τα λευκά μαλλιά)

      Διαγραφή
  39. ΓΕΙΑ ΣΑΣ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΣΚΟΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ ΚΑΣΤΑΝΗ ΧΕΝΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ Η' ΜΑΥΡΗ??ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΝΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μυρωδιά της χένας φεύγει μόνη της, την επόμενη ημέρα. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η μυρωδιά της χένας στα μαλλιά μου

      Διαγραφή
  40. Μπορώ να βάλω χέννα πάνω από χημική βαφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το έχω δοκιμάσει και δεν έπαθα τίποτα. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, κάνε ένα μικρό δοκιμαστικό στα μαλλιά σου, άφησέ το 2-3 ώρες για να είσαι σίγουρη.
      Νομίζω όμως (χωρίς να είμαι σίγουρη) ότι η χένα δεν πιάνει πάνω από βαμμένα μαλλιά. Δηλαδή, αν τα έχει βάψει καστανά σκούρα, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βάψεις κόκκινα.

      Διαγραφή
  41. Μπορώ να βάψω με χένα τα μαλλιά μου ξανθά; Έστω να τα ανοίξω λίγο προς το ξανθό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για να καλύψω τα λευκά χρησιμοποιώ κόκκινη χέννα . Την φτιάχνω με τσάι και κρόκο αυγού . Μετά από μια ώρα έχουν γίνει οι λευκές
    τρίχεσ κόκκινες . Στηνσυνέχεια βάζω μαύρη χέννα , αφού τα ξεβγάλω, και τα κόκκινα μετα πάλι από μια ώρα γίνονται ένα πολύ ωραίο καφέ. Μόνο έτσι τα έχω καταφέρει να καλύψω τα λευκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. καλησπερα να πω κ συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα! αρχισα να χρησιμοποιω χενα για να δυναμωσω τα μαλλια μου, γιατι εκανα πολλα ντεκαπαζ κ τα μαλλια-μου κατασταφηκαν.σε λευκα μαλλια το σιγουρο ειναι οτι η χενα δεινει ενα αριστο πορτοκαλι χρωμα, οπως ειναι τα δικα-μου τωρα.βεβαια με τα λουσιματα γινεται λιγο πιο χαλκινο.αν εφαρμοστει σε καθαρο χρωμα μαλλιων τοτε σε ανοιχτο ξανθο δεινει ωραιοτατο χαλκινο χρωμα κ οσο πιο σκουρο το χρωμα τοσο σκουραινει κ το αποτελεσμα. φυσικα κ ισχυει οτι πρεπει να την αναμιξει καποιος με κατι οξινο.εγω προτιμω ξυδι, γιατι σταθεροποιει το χρωμα καλυτερα κ θα πρεπει να μεινει οντως 12ωρες. την επομενη μερα προσθετω στο μειγμα-μου λιγο ελαιολαδο , εναν κροκο αυγου κ λιγη φυτικη πορτοκαλι σκονη που χρησιμοποιουν στην μαγειρικη για πιο εντονο χρωμα. υπαρχουν κ αλλες συνταγες που μου ειχε πει καποτε μια ιρακινη ,οτι δηλαδη μπορει καποιος να προσθεσει κρασι(κοκκινο η λευκο ,αναλογα με το χρωμα που θελει να δωσει), νερο απο βρασμενα δαφνοφυλλα, λεμονι,γιαουρτι,γαλα κτλ. η χενα να τονισω ειναι μονο κοκκινη.ολα τα υπολοιπα ηδη που αναφερονται ως χενα ειναι απλα φυτικα σκευασματα τα οποια περιεχουν κ χενα.παντως ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενη γιατι μεσα σε ενα μηνα τα μαλλια μου δυναμωσαν κ αν χρησιμοποιησετε κ ενα φυτικο σκευασμα απο φοινικελαιο μεσα στο οποιο θα σταξετε αιθεριο ελαιο γιασεμιου (σε 100ml λαδιου ριχνουμε 30 σταγονες), τοτε το χρωμα παραμενει παντα λαμπερο κ τα μαλλια-σας αποκτουν extra ογκο. αυτα ειχα να πω.ελπιζω να σας βοηθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εχω την εξης απορια, οταν μια συσκευασια χενας γραφει "ενισχυμενη" τι εννοει, με τι εχει ενισχυθει;; Τουλαχιστον, θα πρεπει να ακολουθουμε το χρονο εφαρμογης που γραφει η συσκευασια. Και αν θελετε παραπανω χρονο εφαρμογης να παιρνετε στο τηλεφωνο που αναγραφει η συσκευασια και να ρωτατε, ειδικα οι εγκυες, αυτοι που το εφαρμοζουν χρονια, και οσοι εβαψαν ή σκοπευουν να βαψουν στο μελλον τα μαλλια τους με χημικη βαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τη συγκεκριμένη χενα ΔΕΝ θα την εμπιστευόμουνα.

      Διαγραφή
  45. Διευκρινιση απο το προηγουμενο σχολιο:οσοι εβαψαν με χημικη βαφη ή σκοπευουν να τα βαψουν με χημικη αργοτερα, να ρωτησουν αν μπορουν να τα βαψουν με χεννα κ χημικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έχω μια περίεργη κατάσταση με τη χένα. Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα (έκανα σύνθεση μαύρη με καστανή) απλά έβαλα νερό στη χένα και την κράτησα στα μαλλιά μου μέχρι να στεγνώσει. Αποτέλεσμα καταπληκτικό (έχω λίγα άσπρα) μου κράτησε περίπου 2 μήνες. Τις επόμενες φορές ότι και να έκανα δεν έπιανε με τίποτα. Χρησιμοποιώ χένα από κατάστημα με βότανα πάντα το ίδιο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Κάποια ιδέα από κάποιον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν την αφηνουμε να στεγνωσει!!!καλυπτουμε το κεφαλι με ενα πλαστικο σκουφακι (και απο πανω αν θες πετσετα ή μαντηλι) για να κραταει θερμοτητα και να μην στεγνωνει, αν θελεις κανεις και πιστολακι πανω απο το σκουφακι για να θερμανθει (ή βγαινεις στο μπαλκονι στον ήλιο :p) και να βγαλει τις χρωστικες του πιο γρηγορα.Αν στεγνωσει δεν βγαζει το χρωμα. Για πιο σίγουρο ή καστανο αποτελεσμα αντι νερο, αναμιξε το με μαυρο τσαι, και μια κουταλια αλατι για να πιασει το χρωμα στις λευκες.Αφησε το αν ειναι βιολογικο προιον τουλαχιστον 3-4 ωρες για καλυψη λευκων. Εγω βάζω και μερικες σταγονες αιθεριο ελαιο λεβαντας, εξουδετερωει την μυρωδια της χεννας κ νομιζω οτι βοηθαει στην αποτελεσματικοτερη βαφη όπως και τα τσαγια. Επειδη τα βαφεις σκουρα σου προτεινα το μαυρο τσαι. Μπορεις να κανεις και 2η εφαρμογη μετα μια εβδομαδα για πιο εντονο αποτελεσμα. Προσοχη δεν βαζουμε σκετη μαυρη σε λευκες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. επισης, επειδη χρησιμοποιεις σκονη χεννα για καστανα μαλλια αυτο σημαινει οτι εχει και αλλα φυτα μεσα εκτος απο τη χενα, γι αυτο πρεπει να την αναμιγνυεις με ζεστο τσαι και να την εφαρμοζεις ΑΜΕΣΩΣ, μην περιμενεις οπως αναφερεται παραπανω. Περιμενεις μονο οταν προετοιμαζεις τη χεννα χωριστα απο τα αλλα φυτα. Η συσκευασια που αγοραζεις εχει και αλλα εκτος απο χεννα που δεν λειτουργουν σαν την χεννα και αν περιμενεις θα εξουδετερωθουν οι χρωστικες μεχρι να εφαρμοσεις το μειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ γι ατις οδηγίες που κανείς δεν μου είπε όταν ρώτησα από το κατάστημα που την πήρα. Έβαλα μόνο χλιαρό νερό και τύλιξα τα μαλλιά μου με μεμβράνη. Τα άφησα έτσι για 4 ώρες περίπου και voila... ένα ωραίο καστανόμαυρο μαλλί όπως το φυσικό μου. Ευχαριστώ και πάλι. Για την ενημέρωση παίρνω μαύρη και καστανή χένα από κατάστημα βοτάνων και βάζω αναλογία 3 καστανή 2 μαύρη και έρχεται ακριβώς στο φυσικό μου. Αυτή τη φορά βάφτηκαν και οι άσπρες. Τώρα αν με τον ήλιο γίνουν και λίγο... δαμασκηνί τα άσπρα δεν με πειράζει. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  49. Καλημέρα και απο μένα! Ενδιαφέρομαι να μετατρέψω τα μαλλιά μου απο καστανά σκούρο(φυσικό χρώμα) σε μαύρο, δεν έχω άσπρες τρίχες υπόψην. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς να κάνω γιατί μπερδεύτηκα με τόσα σχόλια εδω πέρα. Επίσης είναι υγιείς για τα μαλλιά η χένα ή η φυτική βαφή περισσότερο; Πόσες ώρες να τα αφήσω πάνω στα μαλλιά μου το μείγμα; Τι υλικά να προσθέσω για να διαρκέσει περισότερο το χρώμα αλλά και για να έχουν μια λάμψη και άρωμα η βαφή; Μετά τη βαφή τελικά απλά τα ξεβγάζεις ή τα σαπουνίζεις κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μαυρα μαλλιά δες εδω
      http://protimofisiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

      Θα χρειαστείς δύο υλικά
      Χενα και Ιντιγκο

      Διαγραφή
    2. Protimofisiko30 Ιανουαρίου 2015 - 12:03 π.μ.
      Για μαυρα μαλλιά δες εδω
      http://protimofisiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

      Θα χρειαστείς δύο υλικά
      Χενα και Ιντιγκο

      Σχετικα με την ποιο πανω διμοσιευση λεω πως δεν αφορα μαυρα μαλλια αλλα σκουρα καστανα. Ψαχνω για οδηγιες μονο για μαυρα και δεν βρισκω. Καποια ιδεα ;

      Διαγραφή
    3. Αν βάλεις λιγότερο ίντιγκο, πχ 1 μέρος χένα και 2 μέρος ιντιγκο θα βγει πιο καστανο. Ουτως η άλλως το ίντιγκο με το πέρασμα του καιρού φεύγει και τα μαλλιά γίνονται σταδιακά ανοικτό κάστανο. Δυστυχώς για μένα που θέλω μαύρα.
      Επίσης το αποτέλεσμα της χένας εξαρτάται πάρα πολύ και από το μαλλί του κάθε ανθρώπου. Το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το ίδιο. Κατα τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανησυχείς γιατί η χένα και το ΄ίντιγκο δεν δίνουν έντονο αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται δηλαδή να βγάλεις κατάμαυρα μαλλιά. Άλλα όπως είπα αυτό εξαρτάται από το μαλλί του κάθε ανθρώπου και μάλλον θα πρέπει να κάνεις μια δοκιμή σε μια τούφα.

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα.
    Εφάρμοσα τη χένα σε μια τούφα (μισή βαμμένη με χημική βαφή, μισή φυσικά κατάλευκα) και μου βγήκε ένα καροτί χρώμα σε όλο το μήκος.
    Θα μπορούσα να αναμείξω τη χένα με νερό μαύρου τσαγιού ώστε να βγει πιο σκούρο? Κι αν όντως γίνεται, πρέπει να προσθέσω το νερό 12 ώρες πριν, μαζί με το ξύδι ή λίγο πριν την εφαρμογή?
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μαλλιά βγήκαν καροτί γιατί χρησιμοποίησες σκέτη χένα. Η χένα χωρίς προσμίξεις βγάζει ακριβώς αυτό το χρώμα. Για να βγούν τα μαλλιά πιο καστανα θα πρέπει να προσθέσεις ιντιγκο. Πιστέυω ότι το τσαι δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα.
      Δες εδω τις οδηγίες για καστανα- μαυρα μαλλια
      http://protimofisiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

      Διαγραφή
    2. Χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα έχω καστανόξανθα βαμμένα μαλλιά και πολλά ασπρα που το αποτέλεσμα είναι να δείχνουν σαν ανοιχτοχρωμες ανταύγειες κάτι που μου αρέσει γιατί δεν με βάζει στην διαδικασία να τα βάψω σύντομα πάλι, θέλω να ρωτήσω πως γίνεται να το πετύχω αυτό με χένα τι αναλογία πόσες ώρες κλπ, ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα σας. Έβαλα μαύρη χέννα στα σκούρα καστανά με πολλά άσπρα μαλλιά μου. Τα άσπρα καλύφθηκαν ναι μεν, αλλά με μια απόχρωση μωβ βυσσινί.... μπορώ με κάποιο τρόπο να το διορθώσω αμέσως, προς το πιο μαύρο ή καστανό; ευχαριστώ για τη βοήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο χρώμα μωβ-βυσσινί βγήκε λόγω του ίντιγκο. Το ίντιγκο έχει μπλε σκούρο χρώμα και όχι μαύρο. θεωρητικά με το πέρασμα του χρόνου το ίντιγκο θα εξασθενίσει και το χρώμα των μαλλιών θα γίνει πιο καστανο. Ίσως την επόμενη φορά να πάρεις καστανή χένα ή να βάλεις λιγότερο ίντιγκο.

      Διαγραφή
  53. Το χρώμα μωβ-βυσσινί βγήκε λόγω του ίντιγκο. Το ίντιγκο έχει μπλε σκούρο χρώμα και όχι μαύρο. θεωρητικά με το πέρασμα του χρόνου το ίντιγκο θα εξασθενίσει και το χρώμα των μαλλιών θα γίνει πιο καστανο. Ίσως την επόμενη φορά να πάρεις καστανή χένα ή να βάλεις λιγότερο ίντιγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γεια σας κορίτσια! Χρειάζομαι επειγόντως τη συμβουλή σας! :D Εχω καστανά μαλλιά(ούτε πολύ σκούρα ούτε πολύ ανοιχτά) και έχω βγάλει και τις πρώτες μου άσπρες τρίχες. Αγόρασα κόκκινη και καστανή χένα από ένα μαγαζί με βότανα ύστερα από παρότρυνση μιας φίλης μου. Το ιδανικό αποτέλεσμα που θα ήθελα για το χρώμα τον μαλλιών είναι κάτι κοντά στο φυσικό μου, ένα τόνο όμως πιο ανοιχτό και ίσως κάποιες καστανοκόκκινες ανταύγειες στο φώς. Μπορώ να πετύχω κάτι τέτοιο με τη χένα? Ή τουλάχιστον δε θα ήθελα με τίποτα να σκουρίνει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω να σκουρύνει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου. Ίσως και να ανοίξει λίγο. Το χρώμα της χένας είναι καστανό ανοιχτό που κοκκινίζει εως πορτοκαλί.

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! :D Και κάτι ακόμα...Πήρα δύο, μία που λέει κόκκινο και μια που λέει καστανό...Ποια να χρησιμοποιήσω?

      Διαγραφή
    3. Το καστανό.
      Η κόκκινη χένα κοκκινίζει πολύ

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα σας! Εδώ και τρία χρόνια έβαφα τα μαλλιά μου με χημική βαφή για κάλυψη ορισμένων διάσπαρτων λευκών τριχών. Τους 4 τελευταίους μήνες δεν τα έχω ξαναβάψει. Είναι αρκετό αυτό το χρονικό διάστημα για να δοκιμάσω καστανή χέννα? Οι λευκές τρίχες θα καλυφθούν? Η προετοιμασία της καστανής χέννας είναι διαφορετική από της κόκκινης? Ευχαριστώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσική διατροφή και ομορφιά26 Μαρτίου 2015 στις 11:18 π.μ.

      Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά καλό είναι να κάνεις μια δοκιμή σε μια τούφα πριν εφαρμόσεις χένα σε βαμμένα μαλλιά. Αν η χενα είναι 100% φυσικό προιον, χωρίς χημικά πρόσθετα, δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα.
      Όσον αφορά στην κόκκινη και στην καστανή χένα: Η χένα είναι κόκκινη. Για να γίνει μαύρη ή καστανή προσθέτουν και άλλα συστατικά. Εσυ θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα πρόσθετα είναι φυσική προέλευσης και όχι χημικής.

      Διαγραφή
  56. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Η προετοιμασια της καστανης χεννας γινεται με λεμονι 'η με ζεστο νερο; Επισης η "Henna Brahma" (μαυρη,καστανη,ξανθια) γνωριζετε εαν ειναι αξιοπιστη;Στη συσκευασια αναγραφει οτι ειναι 100% φυσικη,νεα ενισχυμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσική διατροφή και ομορφιά27 Μαρτίου 2015 στις 12:58 π.μ.

      Δυστυχώς δεν την γνωρίζω τη συγκεκριμένη μάρκα. Εγώ για να είμαι σίγουρη παραγγέλνω από το εξωτερικό 100% χένα + φυσικό ίντιγκο και τα ανακατεύω. Επίσης το κουτί πρέπει να αναγράφει πάνω τα συστατικά. Επαναλαμβάνω ότι μόνο η κόκκινη χένα είναι 100% χένα. Η καστανή και η μαύρη έχουν πρόσθετα συστατικά.

      Επίσης, αυτό το "ενισχυμένη" τι σημαίνει;;;; Πως ακριβώς είναι ενισχυμένη;;

      Διαγραφή
  57. Συγκεκριμένα στο κουτί αναγράφει: 100% φυσική χέννα, δεν περιέχει επικίνδυνα πρόσθετα, εισαγόμενη Ινδική Χέννα και ότι είναι εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Φ. Όσο για το "νέα ενισχυμένη" ... το αναγράφει μόνο στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας. Ποιά είναι η αναλογία χέννας + ίντιγκο για καστανή απόχρωση; Αν επιτρέπετε από ποιό site τα παραγγέλνετε; Σας ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα! !!εγώ τα έβαψα με χενα μαύρη επειδή δεν περίμενα να μου βγει κατάμαυρο κ τώρα θέλω να ξέρω αν μπορω να ανοίξω λίγο το χρώμα κ αν μπορώ να βάλω βαφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι χενα χρησιμοποίησες; Δηλαδή τι μάρκα. Θέλω και εγω να μου βγουν μαύρα αλλα πάντα βγαίνουν προς το κοκκινοπό.
      Πιστεύω επίσης ότι με τον καιρό θα φύγει το μαύρο και θα μείνει το καστανό

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα... τα μαλλιά μου ήτανε φυσικά πυρόξανθα με λίγο καστανο (ειδικα μικρη πορτοκαλί σχεδον).. στα 20 μου τα έκοψα αγορέ (τωρα ειναι μακρια και ειμαι 23) και απο τοτε, ναι μεν εχουνε το χρωμα τους αλλα σιγα σιγα η ριζα μου βγαινει καστανη και νιωθω οτι θα χάσω το χρωμα μου. Μου είπαν οτι η χένα θα βοηθήσει να το διατηρήσω... μήπως απλά θα βγει κάτι άλλο και εν τέλει θα πρέπει να αρχίσω να τα βάφω, έστω με χένα;;; Αν το τολμήσω δηλαδή, θα βγαίνουν ακόμα πιο σκούρα και θα πρέπει να τα συντηρώ τακτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που σου είπανε. Η χένα είναι απλά μια βαφή μαλλιών, απλά 100% φυσική. Ισα-ισα που θα αλλάξει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου

      Διαγραφή
    2. ωωω κρίμα... :( αγαπούσα πολύ το χρώμα μου και ήλπιζα να αρχισω να τα βαφω μονο αφότου βγουν ασπρες τριχες.. αλλα αν σκουρίνουν και πάνε προς το καστανο νομιζω δε θα μ' αρέσουν .. Ευχαριστώ για την απάντηση φυσικά, πολυ βοηθητικό αυτό το ποστ !! Καλη συνεχεια

      Διαγραφή
  60. Χωρίς καμιά διάθεση διαφήμισης, ρίξτε μια ματιά κι εδώ.Εγώ αυτήν χρησιμοποίησα την πρώτη φορά που έκανα χένα, αυτήν συνεχίζω και χρησιμοποιώ. 'Εχω σκούρα καστανά μαλλιά, με κάποια λευκά.Χρησιμοποιώ την απόχρωση marron και κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χωρίς καμιά διάθεση διαφήμισης, ρίξτε μια ματιά κι εδώ.Εγώ αυτήν χρησιμοποίησα την πρώτη φορά που έκανα χένα, αυτήν συνεχίζω και χρησιμοποιώ. 'Εχω σκούρα καστανά μαλλιά, με κάποια λευκά.Χρησιμοποιώ την απόχρωση marron και κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.
    https://www.lush.co.uk/products/colour

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Φαίνεται αξιόπιστη ιστοσελίδα

      Διαγραφή
    2. Την χρησιμοποιώ ένα χρόνο και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Να σημειωθεί ότι είμαι αλλεργική σε όλες τις βαφές, χημικές,φυτικές, όλες. Η χένα αυτή είναι σε μορφή στέρεη, σαν "τούβλο"! Φυσικά, δεν είναι σκέτη χένα, έχει και άλλα συστατικά. Δεν προσθέτεις τίποτε άλλο, εκτός από βραστό νερό, για να λιώσει. Την χρησιμοποιείς αμέσως.Το δύσκολο είναι ότι θέλει αρκετή ώρα να λιώσει σε μπεν μαρί και να έχει την σύσταση περίπου λιωμένης σοκολάτας, στο πιο πηχτό. Λερώνεις τον τόπο όλο, γιατί ποτέ δεν γίνεται τελείως λεία, είναι πολτώδης και έχει κομμάτια που πέφτουν εδώ κι εκεί κατά την εφαρμογή. Και πρέπει να μείνει 3 ώρες στο κεφάλι.Το αποτέλεσμα, πάντως, είναι πολύ καλό.Καλύπτει όλα τα λευκά, και πέρνουν ένα χρώμα χάλκινο, φυσικά πιο ανοιχτό από τα υπόλοιπα μαλλιά.Αυτά για την απόχρωση marron που χρησιμοποιώ εγώ. Εάν σε κάτι άλλο μπορώ να βοηθήσω, μου λέτε.Κυκλοφορούν βίντεο στο youtube, αλλά και στην ίδια την ιστοσελίδα της εταιρίας, τα οποία δείχνουν πώς γίνεται η εφαρμογή της χένας αυτής.

      Διαγραφή
  62. kalispera exw kodo malli ke thelw na kalipsw kapies aspres trixes pou exw !!!!xrisimopoiw viologikh henna alla sto fws tou iliou san na mwbizoun ligo!!!!to bazw me tsai ke to afhnw sto malli gia 1misi wra!!!!exei tuxi se kanena??h mhpws kanw kati lathos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. kalispera exw kodo malli ke thelw na kalipsw kapies aspres trixes pou exw !!!!xrisimopoiw viologikh henna alla sto fws tou iliou san na mwbizoun ligo!!!!to bazw me tsai ke to afhnw sto malli gia 1misi wra!!!!exei tuxi se kanena??h mhpws kanw kati lathos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό συμβαίνει λόγω του ίντιγκο. Το ίντιγκο είναι μπλε, οπότε σε συνδυασμό με τη χένα δίνει μια μωβ απόχρωση. Μήπως να δοκίμαζες μια πιο ανοιχτή απόχρωση του καφέ;

      Διαγραφή
  64. Καλησπέρα σας,συγχαρητήρια για τις συμβουλές σας και την ενημέρωση που παρέχεται!ΘΑ ήθελα να βάψω τα μαλλιά μου με χένα.ΓΙα χρόνια τα μαλλιά μου τα έβαφα με χημικές βαφές (εκτός από τις 3 τελευταίες φορές που τα έβαψα με λιγότερο βλαβερές ουσίες) σε έντονο χάλκινο το οποίο λατρεύω.Τώρα θέλω να τα ξεκουράσω.Έχω να τα βάψω 5 μήνες.Η ρίζα είναι στους 5 πόντους περίπου με λίγες άσπρες τρίχες και το υπόλοιπο μαλλί ξεθωριασμένο χάλκινο.Αν τα βάψω με χένα θα καλυφθούν τα ήδη βαμμένα αλλά και η ρίζα,ή θα έχω διχρωμίες;Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια αξιόπιστη εταιρία και ενδεχομένως την απόχρωση του χάλκινου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα υπάρχει κάποια διχρωμία, αλλά δε νομίζω να είναι έντονη γιατί το αποτέλεσμα των φυσικών βαφών δεν είναι ποτές έντονο.
      Όσον αφορά στο χάλκινο, μπορείς να δοκιμάσεις τη βαφή Sante, που έχει πολλές αποχρώσεις.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  65. Καλημέρα,ενδιαφέρομαι να αγοράσω χένα από το σάϊτ Henna boy,και θα ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πορτοκαλί η αποχρωση,όχι τόσο κόκκινο.Ποια είναι η απόχρωση που πρέπει να διαλέξω;Τα μαλλιά μου είναι βαμμένα χάλκινα με ρίζα καστανόξανθη.Επίσης θα βοηθούσε να αγοράσω κάποιο σαμπουάν να διατηρείται το χρώμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Kalimera, evapsa ki egwgia prwti fora tta mallia mou me xena..m arese to apotelesma an k 8a to i8ela pio mauro..m vgike kastano.. na pw oti to eixa vapsei kokkino me kanoniki vafi alla prin pollous mines.. vevaia de mou kalupse ka8olou tis aspres trixes..mipws gt t afisa mono 1 wra? Episis eimai egkuos gi auto dialleksa na ta vapsw me xena gt exw ma8ei oti den einai epivlaves gia to mwro..isxuei I ekana ena megalo la8os? Sun lerw8ika pantou..pws feugei twra auto to xrwma apo to derma m :/ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εγω που θελω να τα κανω ομπρε με την χενα οταν βαλω την χενα στο κατω μερπς των μαλλιων μου πως θα βαλω την ζαλατινα που λετε αφου δεν θα τα βαψω ολα τα μαλλια μου τι μπορω να κανω γι αυτο???επισης οταν τελειωσω με το βαψιμο οταν θα πρεπει να τα λουσω με νερο δεν θα ξεβαφει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χενα δεν ξεβάφει
      Όσον αφορά στο ομπρε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζελατίνα φαγητού... Δηλαδή να τυλίξεις μόνο το κάτω μέρος των μαλλιών

      Διαγραφή
  68. Καλημέρα. Βάφω κι εγώ τα μαλλιά μου με χέννα εδώ και αρκετούς μήνες. Αρχικά έπαιρνα χένα από κατάστημα με είδη μπαχαρικών. Δεν μπορώ να πω πως το χρωματικό αποτέλεσμα ήταν φανταστικό αλλά ικανοποιητικό. Παρήγγειλα όμως το κιτ για καστανό από το Henna Boy και πραγματικά έπαθα πλάκα με το καταπληκτικό αποτέλεσμα. Η κάλυψη τω λευκών είναι τέλεια (και το επάνω μέρος του κεφαλιού μου είναι 100% λευκό - έχω λευκά από μαθήτρια ) . Το κακό είναι πως πλέον δεν μπορώ να παραγγείλω από το henna boy ξανά καθώς το τωρινό τραπεζικό καθεστώς δεν το επιτρέπει... Ξέρετε να υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα που να πουλάει εξίσου αξιόπιστη χέννα και ίντιγκο για να παραγγείλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχω καταφέρει να βρω χένα άριστης ποιότητας όπως είναι αυτή του henna boy. Κρίμα που δεν μπορείς να την παραγγείλεις από εξωτερικό αλλά ας ελπίσουμε ότι είναι θέμα χρόνου να λυθεί το θέμα των αγορών.

      Χαίρομαι που κατάλαβες τη διαφορά στη χένα. Η χένα που πωλείται στην Ελλάδα κατασκευάζεται από τα τμήματα φυτών που δεν έχουν μεγάλη ποσότητα χρωστικής. Αντίθετα η χένα που είναι body quality παράγεται από άριστης ποιότητας φυτά και από τα τμήματα του φυτού που έχουν μεγάλη ποσότητα χρωστικής. Σημαντική είναι ακόμη και η εποχή που συλλέγεται το φυτό.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.... Μα η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Με την χέννα που έπαιρνα από Ελλάδα, ναι μεν τα μαλλιά μου ήταν γυαλιστερά και ομορφα αλλά το χρώμα ελαφρώς διαφανές.... Έπρεπε να τα βάφω σχεδόν κάθε βδομάδα για να μη φεγγίζουν οι άσπρες. Αγόρασα από το Henna boy, το οποίο είδα που αναφέρθηκε εδώ, για να δω αν όντως η διαφορά είναι σημαντική και αξίζει τον κόπο. Γιατί, η αλήθεια είναι πως μου βγήκε πολύ πιο ακριβή (βάλε φόρους και μεταφορικά).... Όμως, μπορώ με σιγουριά να πω πως ΝΑΙ ΑΞΙΖΕΙ τα λεφτά της. Τα λευκά μου καλύφθηκαν πλήρως, σαν να τα πέρασα με χημική βαφή, και το χρώμα είναι φοβερό. Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες και το άφησα 4 ώρες (μόνο ρίζες έκανα). Και επίσης ξεπλένεται και απίστευτα εύκολα. Η σκόνη είναι τόσο λεπτόκοκκη που δεν είναι σαν κρέμα. Αντίθετα η φθηνή χέννα που αγόραζα από το κατάστημα μπαχαρικών ήταν χοντρή και το ξέβγαλμα ένα μικρό μαρτύριο...
      Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και εύχομαι σύντομα να αρθεί ο περιορισμός αγορών από το εξωτερικό.... Που να το ήξερα να είχα παραγγείλει μεγάλη ποσότητα....

      Διαγραφή
    3. Διόρθωση: η σκόνη είναι τόσο λεπτόκοκκη που είναι πραγματικά σαν κρέμα....

      Διαγραφή
  69. Καλησπέρα σας! Επειδή και εγώ δεν είμαι πολύ ικανοποιημένη με τη χένα που αγοράζω, είναι εύκολο να μου πείτε πιο ακριβώς είναι το κιτ για καστανό από το Henna Boy ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για καστανο πιστεύω ότι θα χρειαστείς 1 μέρος χένα + 1 μέρος ιντιγκο.
      Οπότε θα πρέπει να παραγγείλει τα εξής δύο προϊόντα

      1) Χένα ποικιλία Jamila (http://www.henna-boy.co.uk/henna-powders/pakistani-jamila-henna-powder)

      2) Indigo (http://www.henna-boy.co.uk/indigo-powder)

      Διαγραφή
    2. Διάβασε και αυτό το άρθρο που αφορά σε χενα βαφή για καστανά ή μαύρα μαλλιά

      http://protimofisiko.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει έτοιμη η αναλογία των δύο φυτών. Για καστανό (αυτό που αγόρασα εγώ) μου έστειλαν 30 γρ. χένα (rajasthani, indian henna) και 70 γρ. ίντιγκο. Καθώς και ένα Α4 με τις οδηγίες όπου αναγράφεται και η αναλογία και για άλλους χρωματισμούς. Π.χ. για ανοιχτό καστανό προτείνουν 50-50 σε αναλογία ίντιγκο με χένα. Όσον αφορά την ποιότητα της χένας αυτή στο κιτ δίνουν αυτή που γράφω πιο πάνω (τους ρώτησα) αλλά δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά στο χρώμα αν επιλέξεις άλλη, όπως την Jamila.

      Διαγραφή
    4. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες χένας. Εγώ μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει την Jamila με αναλογία 1 χενα 2 ίντιγκο.
      Νομίζω ότι είναι η πιο οικονομική επιλογή.

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις πολύ χρήσιμες συμβουλές σας! :-)

      Διαγραφή
  70. Καλησπερα σας!Παλιοτερα ειχα χρησιμοποιησει χενα,βεβαια τοτε ηθελα να τα κανω ξανθα αλλα μου εδωσαν λαθος χρωμα με αποτελεσμα να γινει χαλκινο ή πυροξανθο(δεν ειμαι καλη στις αποχρωσεις)..δεν με ενοχλησε διοτι τωρα θελω να τα ξανακανω σε εκεινη την αποχρωση..Το αποτελεσμα τοτε ηταν αρκετα ικανοποιητικο και γιαυτο και θελω να το ξαναχρησιμοποιησω..Ειχα ακολουθησει τις οδηγιες και ολα πηγαν μια χαρα!Τωρα εχω αρκετα κοντα μαλλια και προς το παρον θελω να τα κανω ξανθα κ υστερα να τα κανω πυροξανθα με την χρηση χενας ξανα..Αναρωτιεμαι..αν βαλω μεγαλη ποσοτητα χενας το αποτελεσμα θα ειναι πιο εντονο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσο γνωρίζω ΔΕΝ υπάρχει φυσική χένα που να βάφει τα μαλλιά ξανθά. Νομίζω ότι χρησιμοποιείται ένα άλλο φυτό που ονομάζεται Κάσια

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση

      Διαγραφή
  71. Καλησπέρα σε όλους,
    Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κομμωτήριο που μπορείς να πας για να σου εφαρμόσει τη χέννα στα μαλλιά; Ρωτάω επειδή ειδικά για μακριά μαλλιά είναι ιδιαίτερα χρονοβορα διαδικασία...

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Έχετε κάποια πρόταση απο που μπορούμε να προμηθευτούμε χέννα στην Αθήνα εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς μέσω ιντερνετ; Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν έχω βρει χένα στην Ελλάδα που να είναι άριστης ποιότητας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή. Κάποια στιγμή θα ανοίξει το τραπεζικό σύστημα.
      Βέβαια σε μερικά μαλλιά βάφουν και οι χένες από Ελλάδα. Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε

      Διαγραφή
  74. Η χέννα oriental ειναι τελείως φυσικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους, ότι είναι 100% φυσικό προϊόν. Δεν υπάρχει λόγος να μην το πιστέψουμε

      Διαγραφή
  75. Έχει μήπως πάρει κάποια το έτοιμο μίγμα από το hennaboy indigo+ χέννα ή είναι καλύτερο να κάνει κάποιος τη δική του μίξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Έχει μήπως πάρει κάποια το έτοιμο μίγμα από το hennaboy indigo+ χέννα ή είναι καλύτερο να κάνει κάποιος τη δική του μίξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, δεν υπάρχει έτοιμο μείγμα και αυτό γιατί η χένα πρέπει να μείνει όλο το βράδυ σε όξινο περιβάλλον ενώ το ίντιγκο προστίθεται την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τη χρήση

      Διαγραφή
  77. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τη χέννα Khadi? Και γενικότερα με την την πάροδο 2-3 μηνών, μετά από τεστ σε μικρή τούφα βαμένων μαλλιών με χημικές βαφές, είχε κάποιος ανεπιθύμητς παρενέργειεσ στο χρώμα;(π.χ. πράσινα μαλλιά κ.τ.λ.);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. καλησπέρα θα ηθελα να ρωτησω ποσο μπορούμε να κρατησουμε την χεννα διοτι την χεννα που εχω μου την ειχε δωσει η κολλητη μου πριν περιπου δυόμιση χρονια..και δεν γνωριζω αν μπορω να την ξαναχρησιμοποιησω παλι επισης εχει παραμεινει σε κλειστο σακουλακι ανεγγιχτη ..απλα επειδή τα σκουρηνα και ανοιγουν οι ανταυγιες σκεφτηκα να την χρησιμοποιησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα τα μαλλιά αν η χένα είναι παλιά. Ωστόσο, έχω διαβάσει ότι όσο περνάει ο χρόνος τόσο η χένα χάνει τη χρωστική της ικανότητα.

      Διαγραφή
  80. Γεια σας!
    Γίνεται, μετά την πρόσμιξη της χέννας με το λεμόνι και την αναμονή, να προσθέσουμε στο μείγμα κάποιο έλαιο, όπως π.χ. αμυγδαλέλαιο, για να μαλακώσει και να θρέψει την τρίχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως θα επηρεάσει αρνητικά τη δυνατότητα της χένας να βάψει τα μαλλιά. Άλλωστε τα μαλλιά πρέπει να είναι πολυ καθαρά πριν την εφαρμογή της χένας, να μην έχουν υπολείμματα από λάδια μαλλιών και προϊόντων styling.

      Διαγραφή
  81. Ta vafw poli kairo mayra ...mia xara pianoun ta leyka...apla egw to ftiaxnw me xliaro nero ena kroko aygou eleolado ...tin krataw 3 me 4 wres k einai teleia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Γεια!Λοιπόν έβαψα πριν 2-3 μέρες τα μαλλιά μου για πρώτη φορά με χένα . Τα μαλλιά μου είναι καστανόξανθα ( προς το καστανό πιο πολύ νομίζω ). Ήθελα να τα βάψω κόκκινα . Η χένα με το λεμόνι έγινε πηχτή και εγώ άφησα το μείγμα στα μαλλιά μου μόνο για 2 ώρες . Το αποτέλεσμα ήταμ ένα ψιλοπορτοκαλί σε μερικά σημεία και ιδιαίτερα 10-20 εκατοστά από τις άκρες. Το αποτέλεσμα όμως δεν μου αρέσει πολύ . Θα ήθελα να μου πείτε πότε μπορώ να τα ξαναβάψω ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και πόσα λεμόνια μέτρια σε μέγεθος πρέπει να βάλω στα 200 γραμμάρια χένας για να πετύχω το ένα ομοιόμορφο κόκκινο . Κι επίσης αν πρέπει τώρα να χρησιμοποιώ σαμπουάν κλπ. για βαμμένα μαλλιά . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως να δοκίμαζες μα χένα καλύτερης ποιότητας;

      Διαγραφή
  83. Το henna brahma ειναι καλο ή περιεχει προσθετα χημικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Giasas exo vapsi xronia me mavri xena tora telo na ksevapso pos boro ,,ginete????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Χαίρεται.Βάφω τα μαλλιά μου με κόκκινη χένα σχέδον ένα χρόνο τώρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ κάποια στιγμή να βάλω φυτική βαφή για πιο έντονο αποτέλεσμα.Δηλαδή μπορώ να βάλω μετά από κάποια λουσίματα ή δεν μπορώ να βάλω καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι 100% φυσική χένα, μπορείς να τα βάψεις.

      Διαγραφή
  86. Καλησπέρα σας, είμαι αλλεργική στις βαφές μαλλιών και πριν ένα μήνα κατέληξα στο νοσοκομείο με μια φυτική βαφή μαλλιών από αλλεργικό σοκ. Δοκίμασα να κάνω extensions μήπως μου φύγει η τρέλα όμως θέλω ενα απαλό χρυσάφι χρώμα για τα μαλλιά μου και δεν μπορώ να ξεκολλήσω από την ιδέα... Σκεφτόμουν να δοκιμάσω χενα όμως η αλήθεια είναι πως φοβάμαι αρκετά. Ξέρετε αν υπάρχουν καθόλου αλλεργικές αντιδράσεις; Πόσο ασφαλές είναι για άτομα με αλλεργία στις βαφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς η χένα είναι δύσκολο να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλετε (απαλό χρυσαφί). Η χένα δίνει καστανοκόκκινες αποχρώσεις.
      Μήπως να δοκιμάζατε το χαμομήλι;;;;
      Υποτίθεται ότι βοηθάει τα μαλλιά να ξανθίνουν.

      Επίσης υπάρχει και η κάσια (ένα φυτό που χρησιμοποιείται για ξανθές αποχρώσεις).

      Μία εξαιρετική είσης βαφή είναι η Sante.

      Διαγραφή
  87. αν χρησιμοποιήσω δυνατό τσάι αντί για νερό, πώς θα είναι το αποτέλεσμα (πιο σκούρο, πιο έντονο κόκκινο κ.λπ.);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Εχω καστανά σκούρα μαλλια και θέλω να κάνω κόκκινο σκούρο ombre. Μπορώ να εφαρμοσω αυτό το άρθρο που έχεις από πάνω; πως μπορω να κάνω τη βαφή να βγει πιο σκούρα; που μπορώ να βρω τη σκόνη για χεννα και πως να τη ζητήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Άμα βάλω με χεννα τα μαλλιά μου πολλές φορές κάποια στιγμή θα αδυνατησιυν και θα καταστραφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά η χένα θεωρείται ότι δεν καταστρέφει τα μαλλιά. Ωστόσο, η συχνή χρήση (πχ. κάθε ενδομάδα) ενδέχεται να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά

      Διαγραφή
  90. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν φυτική βαφή αλλά τα λεπτά και μαλακά μαλλιά μου είχαν γίνει ατίθασα, άγρια και ξερά. Οπότε προτίμησα να τα αφήσω στο γκρίζο χρώμα τους. Όταν τα λευκά πολλαπλασιάστηκαν άρχισα δειλά με έτοιμη εισαγόμενη χέννα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν εντυπωσιακό αλλά "σπάσανε" τα λευκά.
    Τα τελευταία 4 χρόνια χρησιμοποιώ χύμα χέννα σ΄ένα συνδυασμό θρεπτικής μάσκας κι έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:
    - Επειδή η εφαρμογή στο σπίτι δεν είναι πάντα ικανοποιητική, ιδιαίτερα για την κάλυψη των λευκών, εφαρμόζω το μείγμα στο κομμωτήριο της γειτονιάς και με 5 Ε, έχω άψογο αποτέλεσμα. Εννοείται ότι κουβαλώ μαζί μου και τον σχετικό.... εξοπλισμό: νάυλον κάλλυμα, μαντίλι και σκουφάκι το χειμώνα.
    - Εφαρμόζω τη χέννα-μάσκα κάθε 3 εβδομάδες περίπου ανακατεύοντας, κυρίως, μαύρη με καστανή κι ενίοτε λίγη κόκκινη ή ξανθή. Έχω παρατηρήσει ότι η κόκκινη δίνει εντονότερο χρώμα από τις υπόλοιπες γιαυτό την χρησιμοποιώ πιο σπάνια αλλά αυτή η εναλλαγή σε συνδυασμό με τα λευκά δίνει στα μαλλιά εικόνα ανταύγειας. Επίσης, η χρήση κουρκουμά, που έχει ισχυρότατη χρωστική ικανότητα, δίνει στα μαλλιά έντονες κίτρινες ανταύγειες γι΄ αυτό μια μυτούλα από κουταλάκι του γλυκού αρκεί.
    - Διαλύω το μείγμα της χέννας πάντα με ζεστό νερό στο οποίο έχω βράσει καρυδότσουφλα και καρυδόφυλλα, προσθέτω λίγο μέλι και κόκκινο ξύδι. Κάθε δεύτερη φορά προσθέτω και λίγο λάδι δενδρολίβανου ή δαφνέλαιο.
    - Αφήνω τον πολτό στα μαλλιά 4-5 ώρες. Εάν έχω προσθέσει λάδι, αυξάνω το χρόνο, επειδή η χέννα απορροφάται δυσκολότερα.
    - Προμηθεύομαι τη χύμα χέννα, πολύ φτηνά, από κατάστημα της Ευριπίδου στο κέντρο της Αθήνας και ομολογώ ότι δεν διαπίστωσα διαφορά από την εισαγόμενη που είχε 4πλάσια τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι φοβερή.. Εξαιρετική εμπειρία. Μήπως να το έκανες επαγγελματικά;;; Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους με χένα αλλά δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται τη βοήθεια ενός έμπειρου ατόμου.

      Διαγραφή
  92. Καλησπέρα σας!Σκέφτομαι να βάψω τα μαλλιά που πρώτη φορά καθώς έχουν αρχίσει να λευκαίνουν.Το χρώμα μου το φυσικο είναι καστανό και σκέφτομαι να το αφήσω σε αυτό το χρώμα ή να το κοκκινίσω λίγο.Πώς θα μου προτείνατε να κάνω τις αναλογίες στη κάθε περίπτωση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. εγω εβαψα με κοκκινη και μαυρη εκανα μιχ οι ριζες μου βγηκαν πορτοκαλι τι να κανω να σκουρινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ενδιαφέρομαι να βάψω τα μαλλιά μου με φυσική χενα , δεν τα έχω βάψει ποτέ μέχρι τώρα . Μένω Θεσσαλονίκη μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ την αγοράζω από το εξωτερικό γιατί είναι καλύτερης ποιότητας. Τώρα αν θέλεις να δοκιμάσεις άμεσα, πήγαινε στο Hondos Center. Εχει συσκευασμένη χένα.

      Διαγραφή
  95. Καλησπερα,

    βαφω τα μαλλια μου με κοκκινη χενα αρκετο καιρο και αποφασισα να αλλαξω το χρωμα σε μαυρη χενα.εχω προσπαθησει δυο φορες και δεν μου βαφει καθουλου τα λευκα,απλα δινει μια καστανη αποχρωση στα μαλλια και φυσικα το κοκκινο παραμενει.Τι θα μου προτεινατε;ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φυσική χένα έχει καστανοκόκκινο χρώμα και για αυτό προσθέτουν το συστατικό ίντιγκο για να δώσει τη μαύρη απόχρωση. Μια λύση είναι να πάρεις χένα και ίντιγκο ξεχωριστά έτσι ώστε να μπορεί να προσθέσεις περισσότερο ίντιγκο.

      Διαγραφή
  96. Αγορασα χυμα κοκκινη χενα ενω εσεις λετε για συσκευασιες. Υπαρχει καποιος φοβος να εχει μεσα χημικα??? Τα μαλλια μου ειναι ανοιχτα καστανα και χρησιμοποιουσα πριν πολλα χρονια χενα που μου διναν ενα καστανοκοκκινο χρωμα. Διαβασα ομως κατι για αιμολυση και φοβηθηκα τι ειναι αυτο?? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς επειδή είναι χύμα δεν ξέρεις τι πρόσθετα έχει.
      Καλύτερα να πάρεις συσκευασμένη που τουλάχιστον έχει τα στοιχεία της εταιρείας που την παράγει. Τώρα για την αιμόλυση, δεν ξέρω. Ϊσως είναι κάποια αλλεργία που ενδεχόμενα προκαλεί το φυτό. Αλλά και οι χημικές βαφές του εμπορείου μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.

      Διαγραφή
  97. Χρησιμοποιω χενα brahma τον τελευταιο καιρο και εχω παρατηρησει οτι χρειαζονται πολλες επαναληψεις για να καλυψω καποιες ασπρες τουφες.Το θεμα ειναι οτι την χρησμιποιω αρκετα συχνα,και αν και εχω ψαξει πληροφοριες για την συγκεκριμενη χενα,ανησυχω για το ποσο συχνα μπορω να την χρησιμοποιω.Γνωριζει καποια να μου πει; ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά, η χένα δεν έχει μεγάλη καλυπτική ικανότητα. Για τη συχνή χρήση, ένα θέμα που παρατήρησα εγώ είναι ότι η συχνή χρήση ξηραίνει τα μαλλιά. Μήπως παρατήρησες κάτι τέτοιο και εσύ;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου