Βοτκα ή Ρακή για την τριχόπτωση

Στο βιβλιο της Λίντα Κλαρκ 'Μυστικά υγείας και φυσικής ομορφιάς' αναφέρεται η παρακάτω θεραπευτική αγωγή που σταματάει την τριχόπτωση διεγείροντας το δέρμα και  τους θύλακες της τρίχας.

Τι υλικά χρειάζεστε

  • Βότκα (με όσο γίνεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ) 
  • Κόκκινο Πιπέρι (πιπέρι καγιέν)
Παρασκευή: 
Συμφωνα με την συνταγή, θα πρέπει να ανακατέψετε 120 γρ. κόκκινο πιπέρι με μισό λίτρο βότκα. Για δυο εβδομάδες θα πρεπει να ανακινείτε συνεχώς το μίγμα ωστε το πιπέρι να μην κατακάθεται στον πάτο. Μετά απο δύο εβδομάδες θα πρέπει να στραγγίσετε το υγρό μείγμα, με κάποιο ύφασμα, ώστε να κατακρατηθούν τα υπολείμματα του πιπεριού.

Εφαρμογή: 
Το υγρό, πρέπει να το απλώνετε στα προβληματικά σημεία, πρωί και βράδυ. Μέσα σε 5-6 βδομάδες θα πρέπει να βγουν καινούργιες τρίχες.

Εναλλακτικό μαντζούνι με Ρακή (προφορική παράδοση)

Μία γυναίκα απο την Κρήτη, μας είπε προφορικά ότι το παραδοσιακό κρητικό ποτό ρακή (που επίσης περιέχει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ), είναι θαυματουργό για την τριχόπτωση. Μας περιέγραψε μια περίπτωση κατα την οποία μια ηλικιωμένη συγγενής της, είχε χρόνιο πρόβλημα τριχόπτωσης μέχρι που ξεκίνησε να βάζει καθημερινά ρακή στο τριχωτό της κεφαλής της κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.


Φαίνεται ότι τόσο η Βοτκα όσο και η Ρακή, που έχουν μεγάλη αναλογία σε αλκοόλ, βοηθούν στη διέγερση των θυλάκων της τρίχας. Το ίδιο και συστατικό του πιπεριού (καγιέν), η καψαϊκίνη. Παρόλα αυτά, η αγωγή δύσκολα θα βοηθήσει στην περίπτωση της κληρονομικής τριχόπτωσης.

βιβλιογραφία: Linda Clark M.A., (1998) 'Μυστικά υγείας και φυσικής ομορφιάς' , Αθήνα, εκδόσεις Διόπτρα

Σχόλια