Χημικές vs Φυτικές βαφές μαλλιών

Χημικές Βαφές: 
Δυστυχώς, δίνουν τεχνητή λάμψη που διαρκεί ελάχιστες ημέρες. Στη συνέχεια τα μαλλιά φαίνονται 'άτονα', θαμπά και ψεύτικα. 

Αν θέλετε να έχετε υγιή, λαμπερά, πλούσια και δυνατά μαλλιά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείτε χημικές βαφές μαλλιών. Οι βαφές γνωστών εταιριών, που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα καλλυντικών είναι καταστροφικές. Περιέχουν δεκάδες χημικές ουσίες, που όχι μόνο βλάπτουν τα μαλλιά σας, αλλά ενδεχόμενα και την υγεία σας (το λιγότερο να προκαλέσουν κνησμούς και αλλεργίες). 


Βέβαια, είναι πολύ δελεαστικές καθώς παρέχουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υπόσχονται ότι κάνουν τα μαλλιά όμορφα και λαμπερά. Οι διαφημίσεις παρουσιάζουν γυναίκες με μακριά μαλλιά, με καταπληκτικά, παλλόμενα χρώματα, με μεταξένια υφή, κλπ.  Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιο αποτέλεσμα, μπορεί να επιτευχθεί τις πρώτες ημέρες της βαφής και με τη χρήση μαλακτικών ουσιών. Η συνέχεια όμως είναι απογοητευτική, καθώς τα μαλλιά σας σταδιακά αρχίζουν να δείχνουν άτονα, θαμπά,  και 'ξερά'. Επιπλέον, δεν δείχνουν φυσικα, καθώς ενα ομοιόμορφο χρώμα εχει καλύψει όλο το τριχωτό. Πολυ μακριά μαλλιά θα δυσκολευτείτε να αποκτήσετε καθως η ψαλίδα και οι ξερες ακρες θα γίνουν ομι μόνιμοι σύντροφοι των μαλλιών σας. Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, με το να ξαναβάψουν σύντομα τα μαλλιά τους προκειμένου να τους ξαναδώσουν ζωντάνια. Επίσης τα κόβουν συνεχώς όλο και πιο κοντά. Ο κύκλος όμως αυτός είναι καταστροφικός και πρέπει να σπάσει. Συνεχώς θα βάφετε τα μαλλιά σας, συνεχώς θα κόβετε τη ψαλίδα και συνεχώς θα χειροτερεύουν. Όσα προϊόντα αναδομησης και να χρησιμοποιήσετε δεν πρόκειται να κάνουν απολύτως τίποτα.

Άλλες γυναίκες βέβαια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, έχουν το πρόβλημα των λευκών μαλλιών.


Βαφές μαλλιών με σημαντικό ποσοστό φυτικών συστατικών / 
Βαφές με περιορισμένες χημικές ουσίες: 
Μια πρακτική και αρκετά καλή λύση

Στα φαρμακεία αλλά και στα καταστήματα βιολογικών και φυσικών προϊόντων, κυκλοφορούν πολλές βαφές, οι οποίες έχουν την ελάχιστη δυνατή σύσταση από βλαβερες χημικές ουσίες, όπως χρωστικές, ppd, αμμωνία, κλπ. 

Οι βαφές αυτες, προσπαθούν να πετύχουν όλα τα αποτελέσματα των χημικών βαφών (μεγάλη καλυπτικοτητα, ποικιλία χρωμάτων, γρήγορη και εύκολη  εφαρμογή, μεγάλη διάρκεια) αποφεύγοντας τη χρήση πολλών βλαβερων ουσιών. Οι βαφές αυτες είναι σαφως καλύτερες απο τις προηγούμενες, κάνουν λιγοτερη ζημιά στα μαλλιά και την υγεία, αλλά δεν είναι 100% φυσικές. Παρόλα αυτά είναι πολύ πρακτικές και σαφώς πρέπει να τις προτιμήσετε από την προηγούμενη κατηγορία. 


Φυτικές βαφές 100%. 
Η καλύτερη λύση 

Ένα προιον είναι φυτικο 100% όταν περιέχει μόνο ουσίες απο φυτά, ρίζες, κλπ. Η λεξη 'φυσικο' δεν λεει τίποτα γιατί και ο μόλυβδος, ο χαλκός η το 'οξυζενέ' είναι στοιχεία της φύσης. Οι φυτικές βαφές είναι συνήθως σκόνη (θρυμματισμένα φυτά) δεν πωλούνται δηλαδή σε μορφή κρέμας ή σαμπουάν ή άλλου υγρού. 
Οι φυτικές βαφές 100% έχουν πολλα πλεονεκτηματα αλλα δυστηχως και μειονεκτηματα. Έτσι 
-Απαιτούν αρκετό χρόνο ετοιμασίας της βαφής (12 ώρες) αλλα και χρόνο εφαρμογής (2-5 ωρες)
-Δεν έχουν μεγαλη γκάμα χρωματων
-Τα χρωματικά αποτελέσματα δεν ειναι ιδια για όλους του τυπους μαλλιων. Αλλα ακόμα και οι χρόνοι εφαρμογής δεν είναι ίδιοι για όλους τους ανθρώπους. 

Τα πλεονεκτήματα όμως ειναι τεραστια. Οχι μονο δεν βλαπτουν τα μαλλια, αλλα τα δυναμώνουν και τα κάνουν απίστευτα πιο λαμπερά και υγιή. Οι περισσότερες γυναίκες που έχουμε βαψει καποια στιγμη τα μαλλια μας, ίσως να μη θυμόμαστε πόσο υγιή, νεανικά και 'φυσικά όμορφα' ήταν όταν δεν τα βάφαμε.

Το πιο διαδεδομένο προιον που χρησιμοποιείται στις φυτικες βαφες ειναι η χεννα. Η χεννα χρησιμοποιείται σαν βαση. Διαφορα άλλα φυτα χρησιμοποιούνται για να δώσουν αποχρωσεις (καφε, μαύρο). Οι περισσότερες φυτικές βαφές (αν οχι όλες) έχουν σαν βάση τη χεννα. Με την χεννα μπορείτε
- Να καλύψετε τα λευκά μαλλια (σχεδόν 100%)
- Να έχετε μόνιμο αποτέλεσμα καθώς η χεννα δεν ξεβάφει

Σημείωση 1: Λόγοι αποτυχίας της Χέννας. Δυστηχως πολλοι χρηστες εχουν απογοητευτεί απο τη χεννα καθως δεν καταφεραν να βαψουν τα μαλλια τους (ειδικά τα λευκά) ακόμα και μετά απο πολλές προσπάθειες. Αυτό οφείλεται σε δυο λόγους
- Ειτε η χεννα δεν ειναι καλης ποιοτητας (δυστυχώς οι χεννες του εμπορίου είναι κακής ποιότητας, χοντρόκοκκες και 'πιάνουν' δύσκολα στα μαλλιά)
- Είτε δεν ακολουθείται η σωστή διαδικασία (ανάμιξη υλικών, απαιτούμενοι χρόνοι)

Σημείωση 2: Προσοχή στην αγορά χέννας. Δυστυχώς, πολλές χέννες (ειτε συσκευασμένες είτε χύμα) ειναι ανακατεμένες με άλλες επικίνδυνες ουσίες για να γίνουν πιο ισχυρές. Οποτε, αν βαψετε τα μαλλια σας με τέτοια ΄νοθευμένη' χεννα και μετά με χημικη βαφή το αποτελεσμα θα είναι καταστροφικο. Οπότε, θα πρέπει να αγοράσετε τη χεννα από γνωστα καταστήματα (πχ. από e-shop με χιλιάδες αγοραστές)

Σύντομα θα ακολουθήσει άρθρο για τη χεννα με συγκεκριμένες οδηγίες εφαρμογής και επιτυχίας.

Σχόλια

  1. Δηλαδή, οι βαφές που ανακατεύονται με οξυζενέ, δεν ειναι απολυτα ασφαλής; Αφου όμως ονομάζονται 'φυτικές βαφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάθε παραγωγό να ονομάσει ένα προϊόν φυτικό, αρκεί να περιέχει ένα ποσοστό (πχ 30% ή 40%) φυτικών συστατικών.

      Διαγραφή
  2. Πολλές 'φυτικές βαφές' ανήκουν στην κατηγορία βαφών οξείδωσης, δηλαδή χρειάζονται οξυζενέ (συνήθως) για να ενεργοποιηθούν. Αυτές οι βαφές είναι μόνιμες και πιάνουν εύκολα ακόμα και στα λευκά μαλλιά. Είναι σαφώς πολύ καλύτερες από τις χημικές....
    Παρόλα αυτά, δεν είναι φυτικές 100%. Απόλυτα Φυτική βαφή μπορεί να θεωρηθεί αυτή που για παράδειγμα κόβεις τα φύλλα ενός φυτού ή τη ρίζα του, και χωρίς να προσθέσεις τίποτα άλλο, μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου.
    Είναι αυτονόητο, ότι η τελευταία περίπτωση θέλει και κάποια προσπάθεια (πχ. μεγαλύτερο χρόνο αναμονής). Είναι, επίσης κατανοητό, ότι κάτω από τις σημερινές συνθήκες είναι δύσκολο για μια εργαζόμενη γυναίκα να περιμένει 4 ώρες με τη βαφή στο κεφάλι. Παρόλα αυτά αξίζει τη δοκιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οδηγίες για βαφή μαλλιών με χένα?? Εχω προσπαθησει να βαψω αρκετές φορές τα μαλλιά μου με χενα αλλα δεν καλύπτει με τίποτα τα λευκά μαλλιά.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χενα και ασπρα μαλλια28 Μαΐου 2011 στις 11:01 μ.μ.

    Γεια σας. Πολυ κατατοπιστικό άρθρο αλλά έχω μια απορία. Με φυτικη/φυσική βαφή 100% μπορούν να καλυφθούν τα λευκά μαλλιά. Ρωτώ, γιατί εγω εχω πολλά ασπρα μαλλια. Σε μερικα σημεία είναι ΟΛΑ λευκά. Επίσης, τα υπόλοιπα μαλλιά μου είναι καστανά σκούρα.
    Παλια δοκιμασα χενα και δεν τα έβαψε καθόλου. Τα σπρα μαλλια εμειναν οπως ηταν. Μετα δοκιμασα και τη βαφη sante-Terra. Επίσης δεν τα εβαψε καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βαφές του Κορρέ τι λένε;Έχουν βέβαια λίγα χημικά μέσα, αλλά με τίποτα τα πιο επικίνδυνα (parabens, ρεζορκίνες, αμμωνία και PPD).Αξίζουν τον κόπο ή να τις αφήσω για τα 35+ και να τα βάψω τώρα με χέννα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγορασα πριν 1 βδομαδα κοκκινη χενα απο τους μικροπωλητες στην βαρβακειο που πουλανε ενα σωρο βοτανα.εχω βαμμενα με χημικη βαφη μαλλια προ μηνος και θελω να βαψω τη ριζα.κανει?κ αν ναι με τι να την αναμειξω?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Καταρχήν, πρέπει να είστε σίγουρη ότι η χένα είναι 100% φυσική χωρίς προσμίξεις. Αν έχει προσμίξεις τότε ΔΕΝ πρέπει να βάψετε με χένα τα μαλλιά σας. Πόσο σίγουρη όμως είστε ότι η χένα είναι 100% χωρίς προσμίξεις, δεδομένου ότι την αγοράσατε χύμα;

      Δεύτερον για να βάψει λευκά μαλλιά η χένα πρέπει να είναι ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας (λεπτόκοκκη και να μην έχει περάσει πολύς καιρός από την συγκομιδή της). Προσωπικά, όλες οι χέννες που δοκίμασα από την Ελλάδα δεν έβαψαν τα λευκά μαλλιά. Μόνο όταν παρήγγειλα χένα από το εξωτερικό κατάφερα να τα βάψω (από e-shop)

      3) Για την ανάμειξη διάβασε αυτό το άρθρο
      http://protimofisiko.blogspot.gr/2011/06/blog-post_07.html

      Διαγραφή
  7. Για ξανθια χενα,τι πρεπει να βαλω στο μειγμα για να πιασει καλυτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να βαφτούν τα άσπρα μαλλιά γίνεται μόνο με κόκκινη χέννα ανακατεμένη με ξύδι σε μια αναλογία 1/10 και πρέπει το μείγμα να είναι όσο πιο ζεστό γίνεται, σχεδόν καυτό και να μείνει τουλάχιστον 40 λεπτά. Έπειδή όμως το χρώμα στα άσπρα μαλλιά θα γίνει καροτί μτά πρέπει να γίνει εφαρμογή και με μαύρη χέννα ώστε να βγεί τελικά το χρώμα από ανοιχτό καστανό έως καστανό σκούρο. Βέβαια αφού ξεπλυθούν και στεγνώσουν καλά τα μαλλιά γίνεται η δεύτερη εφαρμογή της χέννας. Επίσης τα μαλλιά πρέπει να είναι λουσμένα. Αν είναι και βρεγμένα η χέννα πιάνει πιο καλά.
    Η μαύρη χέννα δεν πιάνει ποτέ στα άσπρα μαλλια,βγαίνει ένα ανοιχτό πράσινο. Επίσης το ίδιο γίνεται και στα μαλλιά με ανταύγειες όπου υπάρχουν βγαίνει γαλάζιο η πράσινο.Η κόκκινη όμως έχει καλό αποτέλεσμα και στις 2 περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το καυτό μείγμα, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαίνεται καλή ιδέα. Ισως έτσι δεν είναι ανάγκη να μείνει η χένα 12 ώρες στο ξύδι. Το βάζεις το μείγμα στο φούρνο;

      Διαγραφή
  9. http://www.henna-boy.co.uk
    δεν υπάρχει άλλη διεύθυνση για καθαρή χεννα ? δηλαδή εντός Ελλάδας ? μόνο από εξωτερικό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είπα να δοκιμάσω τις προάλλες μια χένα και από ελληνικό κατάστημα με βιολογικά προιόντα, Πήρα την πιο ακριβή. Το πρόβλημα ήταν ότι ήταν χοντρόκοκκη και δεν έβαψε καθόλου τα λευκά μαλλιά παρόλο που την άφησα 5 ώρες στο κεφάλι. Ξαναδοκίμασα ακόμα μία φορά και πάλι δεν έβαψε. Δεν ξέρω τι στο καλό έφταιγε. Ίσως έφταιγε ότι ήταν μαζί το ίντιγκο και η χέννα (μιλάω για μαύρα μαλλια). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούσα να την αφήσω 12 ώρες στο λεμόνι ή στο ξύδι αλλά έπρεπε να την ανακατέψω με νερό, λίγο πριν τη χρήση. Ίσως έφταιγε ότι ήταν χοντρόκοκκη.
      Η χέννα που πουλάνε στο εξωτερικό είναι λεπτόκοκκη, άριστης ποιότητας και πωλείται σε ξεχωριστή συσκευασία η καθαρή χένα και σε ξεχωριστή το ίντιγκο (Αναφέρομαι πάλι στα μαύρα μαλλιά).

      Τώρα για κόκκινη χένα δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις χένα του εμπορίου. Αφησέ την 12 ώρες στο ξύδι ή στο λεμόνι και βάλτην για 4 ώρες στα μαλλιά.

      Διαγραφή
  10. Ξέρω ότι μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση αλλά μπορείς να αναφέρεις κάποια eshop? Eχω μπουχτίσει ένα χρόνο να έχω ωραία καστανά και λαμπερά μαλλιά με άσπρες τρίχες που βγαίνουν από καροτί έως ξανθές!!!! Το έψαξα λίγο και βρίσκω στην Αμερική, αλλά φαντάζομαι τα μεταφορικά είναι πολλά. Στην Ευρώπη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ παραγγέλνω από εδώ
      http://www.henna-boy.co.uk/henna-powders. Πουλάνε χέννα για το σώμα και έτσι είναι άριστης ποιότητας. Ωστόσο μου φαίνεται ακριβή και συνεχίζω να ψάχνω στην Ελλάδα. Ακόμα δεν έχω βρεί τίποτα που να με ικανοποιεί. Η χέννα που πουλάνε στην Ελλάδα είναι χοντρόκοκκη και εφαρμόζεται πολύ-πολύ δύσκολα. .
      .. Για καστανά θα χρειαστείς 1 μέρος χέννα και 2 μέρη indigo. Δες το άρθρο που έχω σε αυτό το μπλογκ για χέννα και για καστανά μαλλιά.

      Διαγραφή
    2. Έχει επίσης και αυτό το προϊόν που είναι έτοιμο για μαύρα μαλλιά. Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά γιατί έγω παίρνω ξεχωριστά τη χέννα και ξεχωριστά το indigo
      http://www.henna-boy.co.uk/natural-hair-colours/black-natural-henna-hair-dye/200g-black-natural-hair-dye

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ Άννα!!!!! Είσαι θησαυρός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπερα. Η Henna Oriental απο τα βιολογικα ειναι χοντροκοκκη? Η Sante σε σκονη? Τις εχω δοκιμασει και τις δυο αλλα ψαχνομαι.. Την Logona σε σκονη την εχει δοκιμασει κανεις? Μακαρι να βρουμε κατι στην Ελλαδα! Η Oriental τα καλυπτει αρκετα θα ελεγα τα λευκα σε μαυρα μαλλια. Η καστανη μονο μου ειπαν οτι τα κοκκινιζει. Μπορεις να παρεις σκουρα καστανη και ανοιχτη και να τις συνδυασεις. Για την Sante δεν θυμαμαι, θα ξαναπαρω τωρα, εχει πιο ανοιχτα χρωματα νομιζω. Υπαρχει και ενα βιβλιο online που κυκλοφορει αν σας ενδιαφερει. Μπραβο για το αρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καλύτερη χενα είναι η body quality.
      Οταν μαζευουν την χεννα τη χωρίζουν σε δύο κατηγορίες: Στην άριστη ποιότητα που προορίζεται για το σώμα (αυτή είναι η body quality) και στην μετρια ποιότητα που προορίζεται για μαλλιά.
      Απο το εξωτερικό μπορείς να παραγγείλεις και χενα Body quality ενω στην Ελλαδα δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!! Δηλαδη παιρνεις χενα για το σωμα και την χρησιμοποιεις για τα μαλλια;; Η χενα για το σωμα υπαρχει περιπτωση να εχει πρόσθετα μέταλλα ή οτιδήποτε άλλο πρόσθετο;;;(Τι τους εμποδιζει να προσθεσουν κατι στη χεννα για να την ενισχυσουν ε;;) Εγω θέλω για πολύ σκουρα καστανα/μαυρα μαλλια, συνεπως θα πρεπει να παραγγείλω κι αλλα φυτα π.χ indigo, amla κλπ΄, αυτα τα φυτα δεν χρησιμοποιουνται για το σωμα, πως ξερω, λοιπον, οτι ειναι αγνα 100% ??

      Διαγραφή
    3. εγω παίρνω από eshop του εξωτερικού ενα σακουλάκι χενα body quality και δύο σακουλάκια ίντιγκο.
      Τα ανακατεύω μεταξύ τους, όταν είναι να ετοιμάσω το μείγμα.
      Για οδηγίες δες σε αυτό το μπλογκ

      Διαγραφή
    4. Εχεις και ασπρες;;Ρωταω για την αναλογια που λες (1/3) αν ειναι ιδανικη για τις ασπρες, μη μου βγουν μπλε.. (διοτι π.χ. σκετο ιντιγκο σε ασπρες βγαινει μπλε, θελει χεννα για να βγει σκουρο καστανο αλλα θελει την σωστη αναλογια).
      Απο αυτο το eshop ειναι ελεγχεμενες οι χενες κλπ ωστε να παρουμε κατι αγνο;;

      Διαγραφή
    5. 1/2 είναι η αναλογία
      Ναι έχω άσπρες τρίχες και το αποτέλεσμα βγαίνει καστανό αλλά όχι σκούρο.
      Τέλος πάντων, το πρόβλημα είναι ότι η χένα είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Θέλει πολλές ώρες αναμονή και συχνή επανάληψη.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστω, ναι, οντως ειναι μπελας (ειδικα αν μενεις με αλλους)

      Διαγραφή
    7. Επισης, ηθελα να σου πω τι εκανα εγω, επερνα απο τα βιολογικα χενα (συνδιαζω καστανο σκουρο-κοκκινιζει τα λευκα αυτη η αποχρωση-και καστανο ανοιχτο), προσθετω ενα κουταλακι αλατι (ισως κουταλι της σουπας να ειναι καλυτερο) προσθετω καυτο μαυρο τσαι (το οποιο το εχω αφησει να βρασει αρκετα και να μεινει μετα στο νερο αρκετη ωρα,το στραγγιζω και το ξαναζεσταινω πριν τη μιξη) με μερικες σταγονες αιθεριο ελαιο λεβαντα, ανακατευω και ζουλαω τη χενα στα τοιχωματα του σκευους για να λιωσει εντελως (μεχρι αυτο το σημειο εχει κρυωσει αρκετα, τι να κανουμε) και εφαρμοζω ΑΜΕΣΩΣ..για ασπρες θελει τουλαχιστον 3ωρες. Το αλατι ειναι για να βαφτουν καλυτερα οι ασπρες. Καποτε ειχα βαλει αντι αιθεριο ελαιο σκονη γαρυφαλου(δεν θελει και πολυ εχει πολυ εντονη μυρωδια και μυριζεις ετσι και αργοτερα).Το γαρυφαλο και το μαυρο τσαι σπαει την κοκκινιλα και δινει πιο καστανη αποχρωση. Αν δεν σε ικανοποιησει απολυτα το αποτελεσμα μετα απο καμια εβδομαδα περασε τα σημεια με τις ασπρες ξανα και θα σκουρυνουν περισσοτερο.

      Διαγραφή
  13. Μολις μου ηρθε μια ιδεα...να κοσκινιζαμε την χεννα που βρισκουμε εδω στην Ελλάδα για να γινει πιο λεπτοκοκκη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα κόκκου αλλά και ποιότητας. Η καλή χένα είναι αυτή που ονομάζεται bodyquality henna και συλλέγεται από το καλύτερο μέρη του φυτού. Υπάρχει και η κατώτερης ποιότητας χενα που συλλέγεται από τα υπόλοιπα μέρη του φυτού.
      Για καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς Body quality henna.

      Διαγραφή
  14. Σε καστανα μαλλια τι αποτελεσμα θα εχει η κοκκινη χενα καλης ποιοτητας?(θα παρει απλα μια λαμψη κοκκινη?) Και τι διαδικασια χρειαζεται για μαλλια χωρις ασπρες τριχες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλόγως την ώρα που θα την αφήσεις στα μαλλιά θα πάρει και αντίστοιχη απόχρωση. Πχ με μία ώρα στα μαλλιά θα πάρει μια απαλή κόκκινη λάμψη ενώ με 4-5 ώρες θα δείχνει περισσότερο κόκκινη η τρίχα.
      Η διαδικασία είναι ίδια είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν άσπρες τρίχες.

      Διαγραφή
  15. Εγώ παραγγέλνω από εδώ: http://www.henna-und-mehr.de/ στην Ελλαδα δεν έχω βρεί κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα και με το επιθυμητο αποτελεσμα (δηλαδη 100% καλυψη και εντονο χρωμα).
    Τη HENNA την ανακατευουμε μονο με ζεστο (οχι καυτο) νερο και την εφαρμόζουμε αμεσως! Χρειαζεται τοση ποσοτητα νερου και πολυ καλο ανακάτεμα ωστε να εχουμε μια υφη ομοια με γιαουρτι στραγγιστο. Ο ελαχιστος χρονος δρασης ειναι γυρω στις 2 ωρες και εφαρμοζεται σε στεγνα ή (και) σε βρεγμενα μαλλια. Καλο ειναι πανω απο τη μεμβρανη η κουκουλα που θα βαλουμε στα μαλλια να τυλίξουμε και ενα μαντιλι ή πετσετα για να διατηρηθει η θερμοκρασια ζεστη σε ολα τα μαλλια. Το αποτελεσμα εξαρταται από το αρχικο χρωμα των μαλλιων. Οσο πιο ανοιχτη ειναι η απόχρωση τοσο πιο εντονο το αποτελεσμα.
    Εγω εχω καστανα σκουρα με 10-20 % λευκά. Χρησιμοποιώ και INDIGO για να εχω αποτελεσμα οσο πιο κοντα στο φυσικό μου χρωμα. Το καλύτερο αποτελεσμα το εχω οταν εφαρμοζω πρωτα HENNA και κατόπιν INDIGO. Αυτο μου παιρνει 2 ημερες -δηλαδη την πρωτη βαφω με HENNA και την επομενη με INDIGO- αλλα αξιζει τον κοπο καθως διαπιστωσα πως το χρωμα ειναι πιο σταθερο και εντονο. Εναλλακτικά ανακατευω HENNA-INDIGO (50-50) για μια εφαρμογη.
    Λιγα λογια για το INDIGO: Ενω από τη HENNA προκυπτει μια πολυ απαλη παστα το INDIGO ειναι πιο ΄΄αμμωδες΄΄ και σκληρο. Ετσι γινεται λιγοτερο κρεμωδες και λεκιαζει πολυ ευκολα. Παρομοιο αποτελεσμα εχουμε και οταν το ανακατευουμε με HENNA. Το INDIGO μονο του δεν ενδεικνυται για βαψιμο των μαλλιων γιατι φευγει σχεδον ολο με τα λουσιματα και οσο για το χρωμα ειναι πολυ μπλε-μαυρο.

    Επισης εχω δοκιμασει και το KATAM, για να σκουρινω το κοκκινο της HENNA (ο τροπος εφαρμογης ειναι ιδιος)με κανοποιητικο αποτελεσμα αλλα προτιμω το INDIGO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου