Κρασί... μην το πιείτε.. κάντε μια μάσκα προσώπου

Το κόκκινο κρασί, είναι ένα καταπληκτικό φυσικό προϊόν, το οποίο όμως χρησιμοποιείται ελάχιστα στην περιποίηση του δέρματος. Το κόκκινο κρασί περιέχει μια σειρά αντιοξειδωτικών ουσιών, καταπωλεμά τις ελεύθερες ρίζες, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, αναζωογονεί, αποτοξινώνει, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, το λευκαίνει και αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και φρέσκια.



Επίσης, το κρασί είναι και ένα δυνατό όπλο στη μάχη κατά της γήρανσης του δέρματος, καθώς απαλύνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές έκφρασης.


Βασική Συνταγή: 
ΚΡΑΣΙ- ΑΥΓΟ- ΜΕΛΙ 
Υλικά 
  • 2-3 κουταλιές κόκκινο κρασί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείσετε τα υπολοίματα (κατακάθια) από παλαιά κρασιά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1-2 κουταλιές μέλι 

Βήμα 1: Σπάστε ένα αυγό σε ένα μπολ. Με ένα κουτάλι, συγκρατείστε τον κρόκο και αδειάστε το ασπράδι σε ένα φλιτζανάκι του καφέ. 





Βήμα 2: Προσθέστε στο αυγό δυο ή τρεις κουταλιές κόκκινο κρασί (καλύτερα βιολογικό). Πολύ καλό αποτέλεσμα έχουν και τα κατακάθια του κρασιού.








Βήμα 3: Προσθέστε μια κουταλιά μέλι. Το μέλι πρέπει να είναι ρευστό για να ανακατευτεί εύκολα με το υπόλοιπο μείγμα. Ένα τρόπος για να θερμάνετε το μέλι, είναι να αφήσετε για λίγα λεπτά το βάζο μέσα σε ζεστό νερό. 






Βήμα 4: Ανακατέψτε το μείγμα. Καθαρίστε σχολαστικά το πρόσωπό σας, αφαιρώντας τα κατάλοιπα των καλλυντικών. Στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα. Απλώστε την μάσκα με τα δάχτυλά στο πρόσωπο. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και περιμένετε 10-15 λεπτά. Ξεβγάλετε καλα.



Εναλλακτική συνταγή 
ΚΡΑΣΙ- ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ - ΓΙΑΟΥΡΤΙ - ΜΕΛΙ

Όπως πιθανών να γνωρίζετε ήδη, το πράσινο τσάι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, όπως άλλωστε και το κρασί. Για αυτό σας προτείνουμε και μια εναλλακτική συνταγή με πράσινο τσάι. Γενικά, είναι επιθυμητό να αλλάζατε συχνά μάσκες και συστατικά ώστε να το δέρμα σας να 'εκπλήσσεται' συνεχώς και ευχάριστα.

Υλικά 
  • 1 κουταλιά ρόφημα πράσινου τσαγιού
  • 1 κουταλιά κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά πλήρες γιαούρτι
  • 1 κουταλιά μέλι 

Βήμα 1: Φτιάξτε ένα ρόφημα από πράσινο τσάι και περιμένετε λίγα λεπτά, ώστε να βγούνε τα συστατικά του τσαγιού στο νερό. 
Βήμα 2: Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα φλιτζανάκι και ανακατέψτε 
Βήμα 3: Εφαρμόστε στο πρόσωπο. Περιμένετε 10-15 λεπτά και ξεβγάλτε. 

Συμβουλή για όλες τις μάσκες και κυρίως για αυτούς που έχουν ευαίσθητα δέρματα: Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε μάσκα στο πρόσωπό σας, καλό είναι να κάνετε ένα τεστ ευαισθησίας αφήνοντας την μάσκα για 15 λεπτά, στο σημείο πίσω από το αυτί. 

Σχόλια