Μάσκα, καθαρισμού προσώπου με άργιλο

Η σκόνη αργίλου είναι ουσιαστικά ένα θρυμματισμένο πέτρωμα. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η απορροφητική ικανότητα και για αυτό χρησιμοποιείται και για τον καθαρισμό αγαλμάτων. Έτσι, αν απλωθεί στο πρόσωπο, μπορεί να απορροφήσει τη λιπαρότητα και του ρύπους από το δέρμα προσφέροντας βαθύ και χαλαρωτικό καθαρισμό.

Στα καταστήματα πωλείται, είτε με τη μορφή σκόνης είτε με τη μορφή έτοιμης αλοιφής. Προτιμότερο είναι να αγοράσετε την σκόνη, που είναι περισσότερο οικονομική.

Παρασκευή και Εφαρμογή:
Αν θέλετε να παρασκευάσετε μάσκα για το πρόσωπο θα χρειαστείτε μια πολύ μικρή ποσότητα σκόνης (περίπου μια μικρή κουταλιά).




βήμα 1: Ανακατέψτε μια μικρή κουταλιά απο την σκόνη αργίλου με λίγο νερό (καλύτερα μεταλλικό νερό) ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιογενής αλοιφή.
βήμα 2: Απλώστε με τα δάχτυλά σας ή με πινέλο, την μάσκα στο πρόσωπο.
βήμα 3: Περιμένετε 10-15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει η μάσκα
βήμα 4: Ξεβγάλετε

Καθώς θα στεγνώνει η μάσκα μπορεί να αισθάνεστε το πρόσωπό σας να 'τραβάει'.

Εναλλακτικές συνταγές: Με λεμόνι ή ελαιόλαδο
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο στο παραπάνω μείγμα. Σε αυτήν την περίπτωση η αλοιφή δεν θα στεγνώσει εντελώς πάνω στο δέρμα σας.
Επίσης μια πολύ ωραία εναλλακτική λύση είναι η προσθήκη λεμονιού. Μπορείτε, είτε να ρίξετε λίγες σταγόνες λεμονιού στο μείγμα (άργυλος +νερό) είτε να αντικαταστήσετε πλήρως το νερό με χυμό λεμονιού. Αν βάλετε λεμόνι, θα αισθάνεστε το δέρμα σας περισσότερο ξηρό.

Μετά τη μάσκα: Μετά τη μάσκα, μπορείτε να απλώσετε στο πρόσωπό σας ενυδατική κρέμα. Το ιδανικότερο, είναι με ένα βαμβάκι να απλώσετε λίγο ελαιόλαδο


Σχόλια