Φυσικό απολεπιστικό δέρματος με Ελαιόλαδο + Λεμόνι + Αλάτι.

Η παρακάτω συνταγή απολέπισης θα σας ενθουσιάσει, καθώς είναι απλή και εξαιρετικά αποτελεσματική. Μετά την απολέπιση το δέρμα σας θα δείχνει υπερβολικά φωτεινό, νεανικό  και ξεκούραστο. Αν και ενδέχεται να 'τσούξει’ λίγο κατά την εφαρμογή, καθώς περιέχει λεμόνι και αλάτι, εντούτοις μην τρομάξετε... Αυτό είναι και το μυστικό της συνταγής..
Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα ενθουσιαστείτε. 



Κατά τη διαδικασία, καλό είναι να είστε πάνω από το νιπτήρα (για την απολέπιση προσώπου) ή μέσα στην μπανιέρα (για την απολέπιση σώματος). 
Προετοιμασία: Θα πρέπει να έχετε δίπλα σας 1) Το ελαιόλαδο, 2) Να έχετε κόψει μισό λεμόνι,  3) την αλατιέρα. 

Οδηγίες

·                     Βήμα 1: Βάλτε στην παλάμη σας λίγο ελαιόλαδο (για παράδειγμα μια μικρή κουταλίτσα) και απλώστε το με τα δάχτυλά σας στο πρόσωπό ή στο σώμα σας. Δεν χρειάζεται να βάλετε πάρα πολύ ώστε να τρέχει αλλά ούτε και πολύ λίγο. Δηλαδή το πρόσωπό σας, πρέπει να είναι γεμάτο  από λάδι (σαν βρεγμένο). Μετά την επάλειψη δεν χρειάζεται να καθαρίσετε τα χέρια σας από το λάδι.
·                     Βήμα 2:  Πάρτε το μισό λεμόνι και στύψτε το στην παλάμη σας ώστε να βγει χυμός (περίπου δυο μικρές κουταλιές). Απλώστε τον χυμό στο πρόσωπο σας. Στο σημείο αυτό, θα αισθανθείτε πολύ έντονο τσούξιμο αλλά μην ανησυχείτε. Το πρόσωπό σας θα κοκκινίσει και αυτό σημαίνει ότι αιματώθηκε απότομα. Αυτή η αιμάτωση, θα ζωντανέψει και θα ανανεώσει το δέρμα σας. Μην ξεβγάζετε τα χέρια σας.
·                     Βήμα 3. Αμέσως μετά το βήμα 2 και χωρίς να περιμένετε, ρίξτε αρκετό αλάτι στην παλάμη σας, και με τα δάχτυλά σας αρχίστε να τρίβεται το πρόσωπό σας. Γυρτε το κεφάλι σας στο νιπτήρα, ώστε το αλάτι να πέφτει μέσα στο νιπτήρα. Τρίψτε αρκετά και αν χρειαστεί ξαναβάλτε αλάτι. Τρίψτε πάνω στις ρυτίδες ή όπου αλλού έχετε πρόβλημα.  Αν παρατηρήσετε, το πρόσωπό σας στον καθρέφτη, θα διαπιστώσετε ότι έχει κοκκινίσει αρκετά.
·                     Βήμα 4. Ξεβγάλετε μόνο με νερό και μην χρησιμοποιήσετε σαπούνι για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Στο τέλος. στο δέρμα σας, θα πρέπει να μείνει μια λεπτή στρώση από ελαιόλαδο. Μετά την εφαρμογή, το δέρμα σας θα είναι κόκκινο για κάποια λεπτά.
Φυσικά, για την εκτέλεση της παραπάνω συνταγής δεν θα πρέπει να έχετε πληγές στο δέρμα σας, διότι το λεμόνι και το αλάτι θα τις ερεθίσουν πολύ. 
Η παραπάνω απολέπιση είναι κατάλληλη ακόμα και για δέρματα που έχουν προβλήματα ξηροδερμίας καθώς το ελαιόλαδο που παραμένει στο δέρμα, (σαν πολύ λεπτή στρώση) βοηθάει στην ενυδάτωση του δέρματος. Εγώ είχα πολύ έντονο πρόβλημα ξηροδερμίας στο μέτωπο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και καμία κρέμα του εμπορίου, δεν μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα. Έτσι, μια φορά την εβδομάδα έκανα την παραπάνω απολέπιση και έλυσα οριστικά το πρόβλημά μου. Επίσης, όταν το δέρμα μου είναι κουρασμένο, και φαίνεται γερασμένο την εφαρμόζω στο πρόσωπό μου και αμέσως ανανεώνομαι. Επίσης, κάνει το δέρμα να φαίνεται ομοιόμορφο χρωματικά και έτσι δεν χρειάζεται να βάζω πούδρες ή άλλου είδους κρέμες. 
Εναλλακτικά υλικά: Αρκετοί  χρήστες, αντί για αλάτι (που ερεθίζει περισσότερο το δέρμα) βάζουν ζάχαρη. Προσωπικά, προτιμώ το αλάτι, γιατί αφενός η γεύση της ζάχαρης και του λαδιού στο στόμα δε μου αρέσει, αφετέρου το αλάτι προκαλεί πιο έντονη αιμάτωση (κάνει το δέρμα να κατά-κοκκινίζει) και πιο έντονη απολέπιση. Παρόλα αυτά, αν δεν αντέχετε το αλάτι, χρησιμοποιείστε ζάχαρη που είναι πιο απαλή.

Σχόλια

  1. Ξεχασα να αναφέρω, ότι μια παρόμοια συνταγή, ανέφερε σε συνέντευξή της η ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν, ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μυστικό ομορφιάς της. Συγκεκριμένα είπε οτι δεν χρησιποποιεί καμία απολύτως κρέμα αλλα αλείφει όλο το σώμα της με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τρίβετε με ζάχαρη ή αλάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα το δοκιμάσω !!! ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες συνταγές ομορφιάς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου