Φάβα με τσουκνίδες (Έχει υπέροχο πράσινο χρώμα)


Υλικά

  • 500γρ φάβα
  • Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • Ένα ματσάκι τσουκνίδες (οι κορυφές τους)
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ένα λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

  • Λιναρόσπορος
  • Ξερός δυόσμος



 Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τη φάβα σε ένα μπόλ (το λιγότερο μισή ώρα, το περισσότερο δύο ώρες)
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για ένα λεπτό στην κατσαρόλα
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν τα υλικά.
4. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα να χυλώσει
5. Σε τακτά διαστήματα ξαφρίζουμε τον αφρό
6. Όταν χυλώσει η φάβα (περίπου μετά από 50 λεπτά) την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την βάζουμε στο μίξερ (δεν την πολτοποιούμε ακόμα... περιμένουμε να προσθέσουμε τις τσουκνίδες)
7. Ζεματίζουμε τις τσουκνίδες και μια κατσαρόλα, για 1 λεπτό. Οι τσουκνίδες δεν θέλουν πολύ βράσιμο, απλά ένα ζεμάτισμα. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις τσουκνίδες από την κατσαρόλα και τις προσθέτουμε κατευθείαν στο μίξερ με τη φάβα.
8. Προσθέτουμε στο μίξερ αλάτι και πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Πολτοποιούμε το μείγμα.
9. Ο χυλός είναι έτοιμος. Γαρνίρουμε με λιναρόσπορο και ξερό δυόσμο. 

1 σχόλιο: