Ζυμαρικά με τσουκνίδες και ντομάτα


Υλικά

  • Δυο με τρεις χούφτες τσουκνίδες 
  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά (πέννες, βίδες, κτλ)
  • Μια σκελίδα σκόρδο
  • Τέσσερις κουταλιές της σούπας σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη


Εκτέλεση
1. Καθαρίστε με νερό τις τσουκνίδες φορώντας γάντια, κόψτε τες με το μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια και αφήστε τες σε ένα μπόλ.
2. Βράστε τα ζυμαρικά και σουρώστε τα.
3. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά ρίξτε λίγο λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέστε τις τσουκνίδες και αφήστε τες και αυτές να σοταριστούν. Προσθέστε την σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και τρεις κουταλιές νερό. Αφήστε για 2 λεπτά να ανακατευτούν τα υλικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
4. Προσθέστε στη κατσαρόλα με τις τσουκνίδες και το σκόρδο τα ζυμαρικά και ανακατέψτε όλα τα υλικά με μια κουτάλα.
5. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και προσθέστε το ωμό στα ζυμαρικά. Ανακατέψτε να πάει παντού. Αν θέλετε προσθέστε και ρίγανη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου